• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2024

Forum

Dział

Wątek

• ~ Rycerz;-) 7 ponad rok temu Tutaj masz o szpachli wysokotemperaturowej http://www.lakiernictwo.net/?a... .Tutaj jeszcze taką znalazłem http://www.brennpol.com.pl/kat...
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ krystal klear 6 ponad rok temu Ok, nie sugeruj się tamtym wątkiem. Sam używam wspomnianego HotShota i to nic specjalnego. To był nasz pierwszy wybór, bo nie było nic lepszego. Mam wrażenie, że się "kurczy" po wypaleniu; poza tym bardzo szybko zasycha, co może być raz plusem, raz minusem. Czasami zdarza się, że zmniejsza krycie po nałożeniu na nią 1-2 warstw farby. Najlepiej wziąć szpachlę przewodzącą z opiłkami metali. Korzysta ktoś z Epo Strong?
    • ~ krystal klear 5 ponad rok temu Koledzy, chciałem spytać o Wasze doświadczenia z uzupełnianiem ubytków w alu, jakich szpachelek używacie? Korzystamy ze wspomnionego hot shota, ale ostatecznie się poddajemy; problem jest taki, że farba się kryje bardzo słabo w szpachlowanych miejscach i często jest mała nierówność na powłoce, nie ważne jak idealnie nie byłoby to miejsce wyszlifowane przez malowaniem. Czy macie takie przypadki z innymi produktami, co z elektro przewodzącym epo strongiem od tigera?; podobno daje rade, przymierzam się powoli do kupna. Jeszcze jedna kwestia; ile trzeba wyłożyć na sprzęt do napawania?; coś stricte pod małe ubytki na alu felgach, nie mówię o hi-endowym sprzęcie profi. Z góry dzięki za info, pozdrawiam.
    • ~ zenek 4 ponad rok temu ile kosztuje ta szpachla epo strong? ze spawaniem alu nie jest tak łatwo, są na allegro druty alu do migomatu, jeszcze azot musisz skombinować, tylko bardzo czysty. pospawać się da, ale chyba tylko ranty na felgach, przetop jest kiepski, spawa się fatalnie. druga sprawa, że nie umiem tego robić i migomat mam stricte do czarnej. lepiej jest tigiem, kiedyś rozglądałem się za sprzętem do tego, na cncforum jest kilka propozycji, około 1500 zł kosztuje do półprofesjonalnej roboty, do tego jeszcze butla z gazem (+ 1 na wymianę) i druty. ale nadal trzeba umieć to robić, nie jest to proste. u mnie jeśli mam pospawać ranty albo odsyłam gościa pod adres albo sam wożę do znajomego.
    • ~ krystal klear 3 ponad rok temu To rzuca trochę światła na sytuację, dzięki; a ceny wyglądają tak: EPO STRONG PUTTY 1kg, cena netto 19,16 Eur/kg + HARDENER 0,5kg cena netto 7,69 Eur/0,5kg http://www.tensor.com.pl/image...
    • ~ Malarz 2 ponad rok temu Ja tez testowem chyba cały dostępny szajs na rynku i samochodowe wysokotemperaturowe szpachle rożnych producentów. U mnie tylko Tigera Epo strong daje radę. Maja rowniez świetne farby ale nie za tanie.
    • ~ kusper 1 ponad rok temu Również mam teraz Epo Stronga z Tigera ale moim zdaniem ma dwa minusy: szybkość schnięcia jeśli nie wygrzejemy w piecu, a jeśli wygrzejemy to jej trudność obróbki- BARDZO BARDZO twarda i ciężko się ją szlifuje. Tam gdzie jesteśmy w stanie dojść szlifierką nie ma problemu, tam gdzie trzeba ręcznie to naprawdę sporo pracy trzeba włożyć aby ją wyprowadzić. Ale twarda bardzo i nie ma efektu wciągania farby w miejscach szpachlowania.