• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2025

Forum

Dział

Wątek

• ~ profil 18 ponad rok temu jesli szukasz proszkowej to ja maluje pulverem z Sulejowka maja dobry chrom i srebrny mercedesa
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ noki 17 ponad rok temu chrom pulvera jest super, tylko trzeba go pokryć lakierem, co niestety obniża jego walory wizualne, poza pulverem sprawdź brokat z govesana
    • ~ Rysiu 16 ponad rok temu Ja maluję proszkami TIGERA, rewelacja. Nie mam z nimi żadnego problemu.
    • ~ magrass 15 ponad rok temu A ja maluję Systemem FreiLacke - farba proszkowa bazowa w kolorze 9006 + specjalny lakier bezbarwny Używają jej w firmie RONAL. Nie jest tani ale trwały i efektowny.
    • ~ Rycerz;-) 14 ponad rok temu Chrom pulvera po nałożeniu bezbarwnego nawet dedykowanego przez te firmę straci swe walory?Dziś malowałem chromem pulver dałem później bezbarwny taki jaki miałem na stanie i efekt mnie zniesmaczył iż straciła farba swój urok.Myślałem że to właśnie przez nieodpowiedni bezbarwny?.
    • ~ pulverpolska 13 ponad rok temu Jak widzisz Pawel22 każdy producent farb proszkowych ma farby srebrne do felg i trzeba samemu próbować ale nigdy na blaszkach tylko na połamanych felgach ( od razu będziesz miał wzory)w końcu wybierzesz paletę farb które będą w twojej ofercie renowacji felg. Nigdy nie mów że chcesz RAL 9006 jak podpowiada magrass bo dostaniesz szaroburą mało metaliczną ( taki właśnie jest standard RAL 9006) zamawiaj farby srebrne do felg drobinkowe lub rozlane jak chrom - każdy producent od razu będzie wiedział czego oczekujesz. Szkoda że koledzy chwaląc jakieś produkty nie podaja jego oznaczeń kodowych miałbyś od razu co zamówić na próbę - tak od Rysia wiesz że TIGER to rewelacja, a magrass poleca ci drogi RAL 9006 FreiLacke Szkoda bo poza nazwami firm nic nadal nie wiesz. Nie będę oceniał swoich farb PULVER a szczególnie PulverChrome bo poza kolegą profil któremu dziwne ale wychodzi wspaniale( kilku innym też) reszta kolegów zachowuje sie jak dzieci. Rycerzyku nie wsadzaj widelca do kontaktu elektrycznego bo będziesz równie zniesmaczony jak malowanie tego chromu jakimś transparentem jaki masz pod ręką. PulverChrome to nie poliester tylko POLIURETAN i wymaga wyłacznie swojego transparentu i TYLKO 20-30um NIE WIĘCEJ . Czy tak trudno zrozumieć że wymagamy jednoczesnego spełnienia DWU WARUNKÓW !!!. Każdemu nowemu wysyłamy dokładną instrukcję postępowania a każdy robi po swojemu - jak dzieci. Niestety nie można załączyć na forum zdjęć felg z firm które malują tą farbą zawodowo. Oczywistym jest że pomalowanie 60-100um transparentu na prawdziwym chromie galwanicznym czy naszym PulverChrome w obu przypadkach -zniesmaczy. Jeśli ktoś z kolegów będzie zainteresowany powtórzeniem prób z PulverChrome Mirror to zamieszczę na forum instrukcję jego aplikacji. Przesyłam wszystkim Wesołych Świąt Wielkanocnych
    • ~ Rycerz;-) 12 ponad rok temu pulveriku-polska czytaj ze zrozumieniem a nie od razu się spinasz widziałeś znak zapytania w moim poście :-)Zapytałem czy efekt uzyskany przeze mnie,to nieodpowiedni transparent?Kiedyś czytałem o tej farbie i wiedziałem że zaleca się specjalny transparentu.A ty mi tu ze sztućcami wyskakujesz.Również Zdrowych Pogodnych świąt życzę dla całego Forum :-)
    • ~ EGO 11 ponad rok temu Rycerz napewno kupi PULVERLACKA!!! Widelec GRATIS?
    • ~ pulverpolska 10 ponad rok temu Rycerzyku w ogóle nie jestem spięty ten widelec w gniazdko to było moje własne zniesmaczenie z dzieciństwa. Przed wojna to był prąd!! - przeleciałem w powietrzu przez cała kuchnię. Wiesz doskonale widziałem znaki zapytania stawiane zamiast kropki w zdaniach oznajmujących. Nie obrażaj się ale tak sprytnie robił śp Andrzej Lepper jak chciał kogoś obrazić. Walił prosto z mostu a na końcu stawiał pytajnik. Sąd niestety nie podzielił jego obrony że to były tylko pytania. Ten temat chyba się już zużył bo pije do nas obu kolega EGO ale chyba myli mnie jako producenta farb proszkowych z PULVERLACK albo PULVERIT albo IGPulver a ciebie nie docenia jako lakiernika - smutno jakoś, nic sie nie dzieje.
    • ~ leon 9 ponad rok temu witam a ja szukam czarnej z brokatem jak ktos cos fajnego poleca to czekam i pozdrawiam
    • ~ pulverpolska 8 ponad rok temu No to kolego leon - znalazłeś bardzo wiele. np RAL 790-M RAL 870-M MGV74 Black Pearl - MGW27 Brokat złoty 3D- do kazdego koloru jako drugie malowanie. Podaj maila to wyślę zdjęcia.
    • ~ wik 7 ponad rok temu Proszę o przesłanie zdjęć tych farb:) Czy ktoś wie o coś brokacie złotym lub niebieskim ,a ewentualnie srebrnym lecz luzem? powerpc603@interia.pl
    • ~ robert 6 ponad rok temu ja tez poprosze te zdiecia rolshools@o2.pl
    • ~ m3power 5 ponad rok temu Witam. Pulverpolska czy mogłbys doradzic jakies ciekawe farby proszkowe do felg?? MOj email to labedz7-55@tlen.pl
    • ~ piaskers.krk@gmail.com 4 ponad rok temu Witam. Też proszę o przesłanie zdjeć wraz z kodami farb proszkowych do felg. głownie srebny chrom i grafit. pozdrawiam.
    • ~ felgi 3 ponad rok temu Kaleczycie rzemiosło Panowie. Jeżeli szukacie porad na tym forum to znaczy że nie znacie się na temacie renowacji felg. A już w szczególności fachowe porady pulvera są żenujące. Szkoda tylko że psujecie ten rynek , bo ludzie po waszych renowacjach później wolą kupić nowe felgi niż malować co sezon.
    • ~ olelo 2 ponad rok temu Widzę że typowy "polaczek" się odezwał, sam kiedyś u kogoś szukał pomocy ale teraz drugiemu nie pomoże bo to mogło by oznaczać jeden komplet mniej dla niego.
    • ~ felgi 1 ponad rok temu Akurat nie zajmuję się tym kolego. Mam kontakt z tą branżą i jak widzę tych wszystkich fachowców w stodołach to mnie po prostu śmiech ogarnia. Jak czegoś nie umiesz to się za to nie bierz po prostu. Usłyszał jeden z drugim że można na tym zarobić i kaleczą rzemiosło. A na doświadczenie w malowaniu felg ludzie dochodzą latami inwestują swoje pieniądze i czas a inni by chcieli żeby im wszystko na tacy podać. Szacunku trochę do pracy innych kolego.