• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 - emptmeyer 28.05-31.12 Julian

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • trudo usuwalna powłokaODSŁON: 4171
        ~ ert Dodany: ponad rok temu

Witam serdecznie, potrzebuję informacji czym usunąć powłokę lakierniczą z ramy skutera. Trzy piaskarnie odesłały mnie z kwitkiem. Piaskowanie nie daje rady. Podobno są jakieś środki chemiczne które mogą rozwiązać mój problem. W sklepie lakierniczym zakupiłem takowy w sprayu, ale bym zbankrutował tak dużo tego idzie. środek ten trzeba by dwukrotnie użyć. najpierw rozpuszcza lakier bezbarwny a później farbę i podkład. Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.

• ~ malarz 6 ponad rok temu są rożne sposoby, zależy jaka farba piaskowanie jest dobre możesz wykiełkować ale chyba najbardziej odpowiednia,jeśli chodzi o ramę skutera będzie śrutowanie
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ ert 5 ponad rok temu Ta powłoka jest tak twarda że nie piaskowanie nie bierze. Oddawałem do dobrych firm, widziałem efekt 10 minutowego piaskowania. jakiiś 1cm2. Farba nie odchodzi tylko się przypala. Wrzuciłem jeden element do rozpuszczalnika. Najpierw zeszła warstwa bezbarwnego, może teraz da się to wypiaskować. Jesli nie to trzeba bęezie kupić dużo nitro i zrobić pełną kompiel :) Ważne że coś zaczyna działać.
    • ~ zakrem 4 ponad rok temu kolego tylko śrutowanie kosz to ok 90złotych netto
    • ~ malarz 3 ponad rok temu popieram wypowiedz wyżej śrutowanie będzie najlepszym sposobem piaskowanie to nie jest proces do zerwania farby, rozpuszczalniki również niezbyt dobry pomysł ze względu na cenę
    • ~ robciowr 2 ponad rok temu Jeśli jest to jednorazowa praca to można spróbować opalić np.opalarką ale lepszy będzie palnik z otwartym ogniem. Jest to trochę czasochłonne ale skuteczne. Oczywiście po opaleniu piaskowanie i do malowania.
    • ~ fello 1 ponad rok temu kolega ma racje opalic i wypiaskować!