• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

Reklama
    B1 - konica minolta 18.02.2022-31.12.2024 Bogumiła

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • wyczytaneODSŁON: 4088
        ~ X-men Dodany: ponad rok temu

w jednym z numerów Lakiernictwa przem... wyczytalem, że farby sa pod ciągłym atakiem mikroorganizmów. W sumei to wiedzialem ze plesn moze szkodzić powloce malarskiej, ale ze bakterie, to nie wiedzialem.niesamowite, my ludzie wszystkie zwierzęta i farby:) mamy coś współnego, mysimy bronić i zabezpieczac się przed bakteriami

• ~ Sebastian 9 ponad rok temu to szanowny Panie przeczytaj do końca albo uważniej, bakterie występuja na suchej powierzni jako zagrożenie jedynie dla tych organizmów:zwierząt i ludzi...a nie dl afarb. nie powoduje szkód w podłożu. no chyba ze w wodororozcienaczalnych farbach to tutaj w stanie płynnym jakies zagrozenie jest.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ MArys 8 ponad rok temu włączam się do dyskusi, bo maluje ciekłymi farbami i mysle ze moze to mnie zaintereswoac. a co powoduje ze w łaśnie na tych farbach i jak to wpływa na te farby ja nie czytałem, w jakim numerze??
    • ~ X-men 7 ponad rok temu Sebastian, wiem o tym. pisząc o powłoce malarskiej chodziło mi o farbe jeszcze nie utwardzoną.
    • ~ X-men 6 ponad rok temu bakterie atakuja wodororozcienaczalne, bo w nich jest woda i pożywka dla bakterii, sa to związki substancji organicznych.Skutki jak zwykle: `zmaina barwy,gazowanie, spienianie, zmiana PH
    • ~ Marys 5 ponad rok temu aaa, zmiana barwy, maięłm jakis czas temu taki problem, ze barwa pomalowanych widelców mi sie zmieniała, moze to było od tego. Wymieniłem i przeczyściłem wszystko co zalecał procucent.
    • ~ X-men 4 ponad rok temu I co dało efekt??
    • ~ Marys 3 ponad rok temu tak, ale pewnie wymienaijąc wywaliłem bakterie:)haha lepiej powiedz jak tego uniknąć, jak wiesz? bo to żeczywiście jest dość znaczny problem, bo jak sie bronic przed czyms czego nie widac.
    • ~ X-men 2 ponad rok temu :)problem trzeb awyeliminować już na etapie produkcji farb. kupuj tylko od producenta, który jest w stanei zagwarantowac, że kontroluje farby pod wzgledem składu, używa sprawdzonej wody i opakowań. a sam zaopatrz sie w srodki bakteriobujcze i kontroluj swoją wodę. poza tym kontroluj powietrze na swojej lini, i od czasu do czasu nalezy przeczyścić pwoietrze, to tak jak z człowiekiem, który lezy chory, nie moze on siedziec w zamknietym pomieszczeniu, gdzie bakterie i wirusy sie rozmanzaja w powiwetrzu. trzeba czasem przewietrzyc pomieszczenie.
    • ~ Marys 1 ponad rok temu dzieki, w sumie z ta woda to prawda trzeba sprawdzac, a i zastanwaim sie nad jakims urzadzeniem do kontrolowania powietrza.