• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

Reklama
    B1 - IGP 2024 Julian

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Zmywanie posadzkiODSŁON: 2242
        ~ Tomek Mikrut Dodany: ponad rok temu

Dzień Dobry, Może ktoś zetknął się z problemem zasychania powłok starej farby na posadzce betonowej malarni. Chodzi o pomieszczenie-halę (30mx24mx14m) pełniąca rolę ręcznej malarni elementów wielkogabarytowych metodą natrysku hydrodynamicznego. Wg mnie zbierające się powłoki na powierzchni posadzki będą stanowić niebezpieczeństwo utraty antystatyczności z czasem. Sensowne wydaje się regularne zmywanie np.Karcherem, może ktoś wskaże miejsce gdzie znaleźć szczegóły na ten nietypowy temat.

• ~ Paczkosia 2 ponad rok temu Witam u nas stosujemy powłokę polimerową (tzw. lakiery na podłogi-np. firmy TASKI Jontec time saver), które po zabrudzeniu ścieramy za pomocą szorowarki. Po kilkukrotnym ścieraniu należy nałożyć nową powłokę.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ Tomek Mikrut 1 ponad rok temu Dziękuję, Ciekawy sposób. Temat jest dużo bardziej złożony niż go przedstawiłem. Po posadzce będą jeździć wózki, które mogą generować obciążenia 150kN, co w momencie obrotu może rozerwać taką polimerowa powłokę. Proszę napisać swój email na biuro(at)inwentin.pl. Poproszę o więcej szczegółów. Jeżeli ktoś z doświadczonych technologów ma jakieś ciekawe spostrzeżenia proszę pisać na ww. email. Mogę zaoferować w ramach "wymiany barterowej", że po oddaniu inwestycji do użytku razem z pozostałym inżynierami napiszemy obszerny artykuł do Lakiernictwa.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji