• Reklama
    A1 - eko color 08.11-31.12.2025 Julian

Szukaj

Reklama
    B1 - emptmeyer 28.05-31.12 Julian
    • Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 125
      • Lakiernia Proszkowa + piaskowanieKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1989
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam wszystkich forumowiczów! Zamierzam otworzyć piaskowanie i malowanie proszkowe. Jestem trochę "zielony" w tym temacie i chciał bym zaczerpnąć informacji od bardziej doświadczonych kolegów ;) No to tak : - Jakiej marki aplikator? W mojej okolicy sprzedawany jest sprzęt Romera. Chciał bym wziąć aplikator z górnej półki. - Piec kupić czy robić samemu? W necie jest sporo projektów pieców własnej roboty. Narzędzia i miejsce mam, pojęcie do konstruowania też ;) Myślę nad piecem 6mx2mx2m. - kabinę do malowania zrobię sam - kompresor śrubowy (tylko jakiej wydajności?). Nie mam zamiaru piaskować naczep i innych dużych elementów, bardziej bramy, płoty itp. -do czyszczenia elementów samo piaskowanie czy też jakaś wanna? Jak na razie chyba tyle :) Ps. do wydania mam jakieś 80tys. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam Mateusz

• Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
      • Nordson hdKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1283

Witam. Jak w temacie interesuje mnie Nordson HD na pompie hdlv gen. Jeśli ktoś z forum ma takiego i prosze się wypowiedzieć jak się nim maluje jak z kladka f. Jak szybko maluje, zużycie farby oraz niezawodność na tle np. Lt albo elity z gemy czy wagnera

• Nordson hdKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1426

Witam. Jak w temacie interesuje mnie Nordson HD na pompie hdlv gen. Jeśli ktoś z forum ma takiego i prosze się wypowiedzieć jak się nim maluje jak z kladka f. Jak szybko maluje, zużycie farby oraz niezawodność na tle np. Lt albo elity z gemy czy wagnera

• Oczka na ocynku miedź antycznaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3374

Witam wszystkich. Mam problem a mianowicie gdy maluje stal ocynkowaną miedzią antyczną gruba struktura i wypale w piecu w temp 180 st i 18 minutach widać jak ocynk przebija. Powstają takie srebrne kropki. Nie mam pojęcia czemu .. mam tak zawsze z tą farbą , inne struktury wychodzą bardzo ładnie. Kiedyś był taki temat lecz został usunięty więc proszę o pomoc. Pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
      • Malowanie proszkowe paneli ogrodzeniowych.KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3178

Witam, jestem lakiernikiem na lakierni automatycznej i mam poważny problem z klatka faradaja z którą nie mogę sobie poradzić. Zacznę od tego ze maluje już 9 lat i z taka sytuacja nie miałem do czynienia jeszcze nigdy. Do rzeczy wiec panele ogrodzeniowe wieszane są u nas na hakach po 4 sztuki, jeden za drugim. Pistolety na manipulatorach chodzą góra, dół. Problem jest z jednym z środkowych paneli na tak zwanych garbach czyli wgłębieniach w miejscu zgrzewu drutu i co dziwne tylko w górnej części elementu. Chciałem dodać ze te panele są od nowego klienta a identyczne panele jeśli chodzi o wymiar od innych klientów wychodzą bardzo ładnie wszystko domalowane. W celu zmniejszenia klatki oddalałem pistolety od detalu, zmniejszałem prąd, spowalniałem transport na linii wszystko to nie zdaje rezultatu. Malujemy farbami poliestrowymi marki teknos to tak na marginesie jeśli miało by to jakieś znaczenie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
      • Jak długo wypalać?KOMENTARZY: 2ODSŁON: 5335

Witam Proszę o wasze uwagi i doświadczenia z czasem wygrzewania grubszych blach Zastanawiam się jak ustawić piec przy blachach gr 8mm x 2m x 0,5m ( cały piec blach) Posiadam piec 6mx 2,5mx1,5m jeden palnik olejowy Farba 7016 połysk . czasy producenta 10min 180 C ( oczywiście ustawiamy więcej i dłużej tylko pytanie ile??) Z góry dziękuję za pomoc

• Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )