- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 125
-
lakiernia proszkowa KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3661
~ Dodany: ponad rok temu
Od pewnego czasu poteguje w mojej glowie zalozenia wlansej lakierni proszkowej powod zmeczony i znudzowny praca u kogos:), chyba kazdy czasem z nas to ma :). Szczerze mowiac zakladajac post mam nadzieje ze sa tutaj osoby które moga pomóc czlowiekowi w potrzebie, w doborze sprzetu nie drogiego na poczatek dzialanosci raczje myslac o pordukcji jednostkowej na poczatek:). Prosze o pomoc o poradę
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
OSAD W PIECUKOMENTARZY: 7ODSŁON: 2972
Po pół roku użytkowania w piecu olejowym( 1 palnik) pojawia się żółtawy osad. Pytanie z jakiego powodu i jak czyścić piec? z góry dziękuję z odpowiedzi
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
LiteraturaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 5964
Witam. Temat dodawałam zanim zmieniono forum i nie mogę do niego dotrzeć, dlatego ponawiam... Poszukuję fachowej literatury (książki, czasopisma, poradniki) dotyczącej lakierowania proszkowego, potrzebnych do samokształcenia.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Rozbudowa lakierniKOMENTARZY: 5ODSŁON: 2708
Witam Poszukuję firmy zainteresowanej rozbudową manualnego podwieszanego systemu transportu w lakierni proszkowej w Toruniu. Kontakt pmalek3@wp.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
Lakiernia proszkowa do wynajęcia 6m piecKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1764
Witam, Posiadam lakiernie proszkowa do wynajęcia piec 6mx1,05mx2m komplet obecnie w użytku 200-300m2 powierzchnia zapraszam 697536034 profel@poczta.fm Okolice Bielsko Biała.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Brak adhezjiKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2183
Witam, zwracam się z prośbą o pomoc.Zaczynam przygodę z malowaniem proszkowym i mam małe problemy. Przy nakładaniu farby na podkład w niektórych miejscach nie przylega mi farba co może być przyczyną? Aby uratować malowane części nakładałem proszek na rozgrzany element czy to nie powoduje gorszych właściwości farby? Z góry dziękuje za pomoc.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Malowanie ZnAlKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1908
Witam Malujemy elementy meblowe ze ZnAl-u. Czy spotkaliście się z odgazowaniami? Detale wygrzewane dwukrotnie odgazowują ponownie. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Przygotowanie elementów do malowaniaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2228
Witam Panowie Proszę o poradę. Maluje proszkowo elementy stare i nowe Wszystko Oczywiście piaskuje ale zastanawiam sie nad przygotowaniem chemicznym elementów chodzi mi głownie o czarna stał ponieważ dużo maluje nowych elementów typu balustrady ogrodzenia z profili czy tez zgrzewanej siatki, elementy maszyn. Czy ktoś jest mi w stanie doradzić czy lepiej system kilku wanien ( problem z tym ze nie każdy element sie zmieści) czy tez myjka np. Romer ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...