- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 125
-
Miernik grubości lakieruKOMENTARZY: 6ODSŁON: 2840
~ Dodany: ponad rok temu
Proszę o radę: Chcę kupic miernik grubości lakieru, może ktoś coś doradzić ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
poliakrylowe i proszkoweKOMENTARZY: 1ODSŁON: 1951
Witam Czy jeżeli będę używał w pobliżu lakierni proszkowej farb rozpuszczalnikowych na bazie poliakrylu to mogą wystąpić oczka na proszkowej powłoce?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Problem z farbami transparentnymi KOMENTARZY: 0ODSŁON: 1723
więcej info i zdjęcia tutaj http://lakiernictwo.info/viewtopic.php?f=3&t=56&p=268#p268
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
malowanie żeliwaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3607
Witam. Mam zlecenie malowania żeliwa. W związku z tym moje pytanie brzmi jak długo wypiekać pomalowany już detal? Żeliwo jest detalem wymagającym dłuższego czasu nagrzewania więc tym samym zwiększyć czas wypiekania się w piecu? Bo nie ukrywam martwię się o jakość farby. Wg zaleceń producenta na frabie 180 stopni/20min... ktoś pomoże?? z góry dzięki
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Termoobieg KOMENTARZY: 1ODSŁON: 2415
Witam Panowie, czy posiada ktoś projekt/schemat termoobiegu w piecu proszkowymy? Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
miedź antycznaKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1647
Witam, mam mały problem z malowaniem miedzią antyczną. Nie pierwszy raz maluje a od jakiegoś czasu pojawiają mi się "prześwity". Mianowicie wygląda to tak jakby struktura się do końca nie otwierała i powstają oczka z pod których przebija ocynk. Wygląda to nieestetycznie i zawsze poprawiam drugą warstwą ale na dłuższą metę tak się nie da. Każdy detal jest odpowiednio przygotowywany, odtłuszczany. Próbowałem już dawać grubszą warstwę i nic. Z temperaturą w piecu też już były kombinacje, że może za niska- za wysoka. Czy ktoś miał kiedyś podobny problem?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
uziemienieKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2309
witam, mam pytanie jak powinno być zrobione poprawne uziemienie detalu, szyny trensportowej, kabiny lakierniczej?
-
Problem z cyklonem (czyszczenie)KOMENTARZY: 2ODSŁON: 2337
Witam. W naszej firmie posiadamy duży cyklon, trzeba wejść po drabinie żeby dostać się do okienka i zacząć czyścić powietrzem . ale prawie zawsze pojawiają się wtrącenia z innej farby . Przestaliśmy używać odzysku ale to spore straty . Jak radzicie sobie z czyszczeniem tak dużych cyklonów ? proszę o odpowiedz. Pozdrawiam
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...