- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 126
-
Problem z cyklonem (czyszczenie)KOMENTARZY: 2ODSŁON: 2447
~ Dodany: ponad rok temu
Witam. W naszej firmie posiadamy duży cyklon, trzeba wejść po drabinie żeby dostać się do okienka i zacząć czyścić powietrzem . ale prawie zawsze pojawiają się wtrącenia z innej farby . Przestaliśmy używać odzysku ale to spore straty . Jak radzicie sobie z czyszczeniem tak dużych cyklonów ? proszę o odpowiedz. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Zamazy i plany na macieKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1939
Od pewnego czasu na aluminium(po oscylacji) po wygrzaniu widoczne sa plamy i zamazy. Wczesniej wszystko bylo ok blachy byly tylko odmuchiwane i odrazu malowane. teraz bez wzgledu na kolor tak sie dzieje bez roznicy co z nimi zrobie nie jest to wina wody czy oleju w pistolecie od odmuchiwania bo probowalem bez tego. Chemia wygrzewanie samo wygrzewania nic nie daje
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Nordson Sure Coat - SprzedamKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1778
Witam, Mam na sprzedaż dwie aplikacje elektrostatyczne Nordson Sure Coat. Jedna w wersji z krótką, druga z długą elektrodą. Aplikacje kompletne z pompą inżektorową, sterownikiem oraz całym okablowaniem. Aplikacje wyposażone odpowiednio jedna w wózek wibracyjny, a druga w wózek na zbiornik. Aplikację z miejscem na zbiornik sprzedaję bez zbiornika. Aplikacje serwisowane na bieżąco. Więcej informacji udzielę w rozmowie telefonicznej. Pozdrawiam Dominik tel. +48 660 462 618
-
Jakie wentylatory do kabiny ?KOMENTARZY: 2ODSŁON: 2400
Dzień dobry :) Bardzo proszę o radę, sami zbudowaliśmy kabinę malarską żeby zaoszczędzić pieniądze i zamontowaliśmy 3 x filtry powietrza patronowe 900 9-10 CB i dalej mam problem bo nie umiem dobrać odpowiedniego wentylatora. Zamówiłam dwa i musiałam odesłać bo żaden nie dał rady "uciągnąć" trzech filtrów, wiem, że powinien być aluminiowy, może moglibyście coś doradzić ? Miłego dnia
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Sprężarka KOMENTARZY: 0ODSŁON: 1860
Może ktoś z Was używa sprężarki tłokowej w lakierni proszkowej, moje pytanie czy takie urządzenie nadaje się do lakierni proszkowej? Jeżeli tak to jakiego użyć filtra do takiego kompresora.
-
pistoletKOMENTARZY: 9ODSŁON: 3341
witam strzela mi pistolet wagner elektrostatyka . jak dotykam obudowy to tak jakby od srodka skakala jakas iskra i w walila w obudowe .
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
CennikKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1874
Witam serdecznie Mam zamiar założyć za jakiś czas Lakiernie proszkową tylko mam jeden podstawowy problem związany z cennikiem , a mam trzech potencjalnych klientów. Czy ktoś byłby chętny mi pomóc więcej info podam na e-mail .
-
Butla Turystyczna/Malowanie proszkoweKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2112
Czy mogę bez obaw wygrzewać butle turystyczną po gazie.Planuję ją malować proszkowo,oczywiście zawór wykręcony już jakiś czas temu jeszcze przepłukam wodą.Mam obawy i temu moje pytanie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
OSTATNIO NA FORUM
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Robert
Witam ja akurat korzystam z zewnętrznego lakiernika - jeśli są państwo akurat z poznania to podrzucam link : Expolak
Skup farb proszkwych
~ Grabb
Witam serdecznie, borykam się z podobnym tematem więc odnowie pytanie o skup odpadu proszku. Może w międzyczasie coś się zmienilo i...
Jaki pistolet wybrac ?
~ Lawrence01
Szukając internetowego sklepu z profesjonalną kosmetyką dla kobiet oraz sprzętem kosmetycznym, warto zwrócić uwagę na szeroki wybór...
2Jak budować piec do polimeryzacji farb proszkowych wg
~ ironman
Dzień dobry czy jest możliwość kontaktu z Panem?
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...