- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 125
-
Przemalowanie płotuKOMENTARZY: 0ODSŁON: 827
~ Dodany: ponad rok temu
Witam mam płot pomalowany emalią styrenowaną i chce go przemalować farba proszkową czy muszę zeszlifować ta starą farbę do gołego metalu czy nie muszę?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Wybór farby proszkowej. KOMENTARZY: 0ODSŁON: 1195
Witam Mam problem zdoborem farby do konstrukcji. Potrzebuje znaleść farbę proszkową Białą strukturę (MICRO nie młotkowane) Z wtrącenia i srebra.
-
Rozwarstwienie powłoki cynkowej przy śrutowaniuKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2542
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Grubość powłoki a wyglądKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1438
Witam. Mam problem z farba 1023 w połysku na stali czarnej po fosforanowaniu- materiał to ramy od roweru. Mianowicie grubość powłoki jest w granicach 80-90mikro natomiast widać lekkie niedomalowania ( niebieskawy-zielony odcień) Mam 2 pytania ile na żółtej powłoce powinno być powłoki zeby nie bylo takiego zjawiska ? Oraz czy mogę powiedzieć klientowi ze norma mówi 60mikr. „ tak musi być” Prosze o wypowiedz dostawców farb proszkowych. Dziękuje.
-
PODKŁAD - farba proszkowa odzyskana z filtrów pierwszego stopniaKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1424
Witam, Posiadamy do odstąpienia duże ilości farby proszkowej poliestrowej z odzysku. Jest to farba z filtrów pierwszego stopnia (rzadko zmieniamy filtry w kabinie). Może służyć jako podkład pod malowanie elementów. Do niedawna sami używaliśmy jej jako podkładu, teraz farba zbywa nam, ponieważ przestaliśmy malować podkładem. Możliwa wysyłka w pojedynczych paczkach lub na palecie. Tel. 693-321-721
-
Producenci lakierni proszkowychKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1516
Witam. Jakich producentów lakierni proszkowych polecacie. Potrzebuje całą linie lakierniczą automatyczną.
-
Ocynk przed malowaniemKOMENTARZY: 1ODSŁON: 5269
Witam. Niedawno zacząłem przygodę z lakierowaniem proszkowym i mam pytacie. Jak przygotować ocynk do malowania? Pomijając oczywiście wypalanie przed samym nałożeniem powłoki. Czy trzeba szlifować mechanicznie? Jeśli tak to tylko trochę aby zmatowic czy jak? Można np tylko wypiaskowac? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Malowanie ocynkuKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2103
Cześć. Noszę się z zamiarem malowania blach perforowanych z ocynku. Raczej nie skomplikowane kształty, jedynie perforacja blachy jest "zakamarkiem". Powiedzcie co lepsze tribo czy korona, oraz jak przygotować ocynk pod malowanie. Czy podkład odgazowujący ma sens? Pozdrawiam Kuba
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...