- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 126
-
Malowanie ocynkuKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2196
~ Dodany: ponad rok temu
Cześć. Noszę się z zamiarem malowania blach perforowanych z ocynku. Raczej nie skomplikowane kształty, jedynie perforacja blachy jest "zakamarkiem". Powiedzcie co lepsze tribo czy korona, oraz jak przygotować ocynk pod malowanie. Czy podkład odgazowujący ma sens? Pozdrawiam Kuba
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Malowanie proszkowe aluminiowych drabinekKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2006
Witam mam problem z elementem wyjątkowo trudnym do malowania jest mnóstwo głębokich zagłębień co zrobić żeby dojść do tych zagłębień. Jedno jest pod drugim szczelina 7mm głębokość 45mm taka drabinka ze ścianka na końcu. Kombinacja z prądem i sypaniem była próbowana w różnych konfiguracjach uziemienie jest dobre. Dodam że ręcznie jestem w stanie to pomalować jednak posiadamy automaty na manipulatorach i chciałbym żeby to wychodziło dobrze z pod automatu.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Problem z malowaniem aluminiumKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2315
Dzień dobry. Mam nadzieje że uzyskam pomoc bo juz wszystkie pomysły ktore przychodzą mi do głowy nie zadziałały. Mam problem z trawieniem Alu. Chemie ktora używam to produkty marki Henkel typowe do trawienia aluminium Bonderite C-IC ST. Mianowicie w elementach po trawieniu wychodzi biały nalot lub dziwne przebarwienia. https://www.szybkiplik.pl/4w3CKap2Wp https://www.szybkiplik.pl/Y32vXPkurR
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Malowanie na złoto KOMENTARZY: 2ODSŁON: 2859
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak pomalować stal czarną na kolor złoty najlepiej w efekcie lustrzanym lub zbliżonym. Chodzi o barierkę/balustrade, myślałem o malowaniu proszkowym, zwykłym natryskowy, lub jakiejś metodzie galwanizacji. Proszę doradzcie coś.
-
Malowanie na złoto KOMENTARZY: 0ODSŁON: 1470
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak pomalować stal czarną na kolor złoty najlepiej w efekcie lustrzanym lub zbliżonym. Chodzi o barierkę/balustrade, myślałem o malowaniu proszkowym, zwykłym natryskowy, lub jakiejś metodzie galwanizacji. Proszę doradzcie coś.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Piec KOMENTARZY: 2ODSŁON: 2190
Witam. Planuję otwarcie lakierni proszkowej, a jestem totalnie zielony i muszę się zdecydować na kupno pieca. Jakiej firmy piecy używacie i polecacie? Po głowie chodzi mi Romer, ale nie wiem dlaczego, dają tylko 1 rok gwarancji na piec który kosztuje grubą kasę? I jakie dodatkowe opcje wyposażenia pieca warto zamówic/jakie w ogóle są?
-
Czas wypalania w piecu wg grubosciKOMENTARZY: 1ODSŁON: 1964
Jak długo wypala się elementy ocynkowane wg grubości np 1-5mm/20min 6-10mm/25min Ma ktoś może taka tabele z czasami na jak długo wrzucać do pieca?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
BrennenstuhlKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1674
Witam szukam aplikatora proszkowego brennenstuhl S-8 bardzo prosze osoby które posiadają na sprzedaż pistolet albo całe urządzenia o kontakt mailowy mplusa308@gmail.com
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
OSTATNIO NA FORUM
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Robert
Witam ja akurat korzystam z zewnętrznego lakiernika - jeśli są państwo akurat z poznania to podrzucam link : Expolak
Skup farb proszkwych
~ Grabb
Witam serdecznie, borykam się z podobnym tematem więc odnowie pytanie o skup odpadu proszku. Może w międzyczasie coś się zmienilo i...
Jaki pistolet wybrac ?
~ Lawrence01
Szukając internetowego sklepu z profesjonalną kosmetyką dla kobiet oraz sprzętem kosmetycznym, warto zwrócić uwagę na szeroki wybór...
2Jak budować piec do polimeryzacji farb proszkowych wg
~ ironman
Dzień dobry czy jest możliwość kontaktu z Panem?
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...