- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 125
-
Nowe Forum KOMENTARZY: 0ODSŁON: 7580
~ Dodany: ponad rok temu
Witam zapraszam na sąsiednie forum, mam nadzieje że paru z was doświadczonych lakierników będzie chciało się podzielić wiedzą także na naszym portalu. Ponadto wkrótce uruchomimy sklep z farbami i akcesoriami lakierniczymi. http://farbypmp.pl/forum
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Malowanie na mokro Elektrostatycznie system 2k - WagnerKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1435
Proszę o przeniesienie tematu z Malowania proszkowego na Ciekłe Poszukuję malarzy aplikujących tą metodą lub osoby wiedzące coś w temacie: maluję tą metodą ok. 1 roku mam problem z pistoletem oraz ostatnimi czasy strasznie daje po oczach farba
-
Szukam dostawcy farb proszkowych KOMENTARZY: 1ODSŁON: 1985
Dzień dobry! Poszukuje dostawcy farb proszkowych, który miałby w swojej ofercie następujące kolory RAL w połysku ok 90% oraz pełnym macie (min. 10%): RAL3012 RAL8015 RAL6013 RAL6009
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadoweKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2801
Posiadamy farby proszkowe przeterminowane w oryginalnych opakowaniach oraz farę proszkową odpadowa jednorodna . Duże ilości . Zapraszam do współpracy Robert tel 502640079
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Oddam farbę proszkowa-mix kolorów KOMENTARZY: 1ODSŁON: 3167
Witam. Oddam za darmo farbę proszkową. Mix kolorów . Odpad z filtra końcowego. Około 3 tony miesięcznie. Kontakt jacko85@poczta.onet.pl. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
malowanie proszkowe odlewów ZnAlKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1733
Witam, Mam problem z malowaniem proszkowym ramek ze znalu. Podczas wygrzewania 190 C wychodzą bąble co powoduje braki. Bąble nie są spowodowane rodzajem farby proszkowej bo przepuściliśmy przez piec bez malowania i efekt na zdjęciach dostępnych w poniższym linku. Czy może ktoś pomóc? https://drive.google.com/drive/folders/1NiVPm6wXbFMjm_o664oVSVk2__nTtVjC?usp=sharing
-
malowanie proszkowe odlewów ZnAlKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3041
Witam, Mam problem z malowaniem proszkowym ramek ze znalu. Podczas wygrzewania 190 C wychodzą bąble co powoduje braki. Bąble nie są spowodowane rodzajem farby proszkowej bo przepuściliśmy przez piec bez malowania i efekt na zdjęciach dostępnych w poniższym linku. Czy może ktoś pomóc? https://drive.google.com/drive/folders/1NiVPm6wXbFMjm_o664oVSVk2__nTtVjC?usp=sharing
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Skup farb proszkowychKOMENTARZY: 4ODSŁON: 8950
Odbieramy, skupujemy farbę proszkową jednorodną nie mieszana z innymi kolorami oraz farbę przeterminowaną oryginalnie zapakowaną . Stała współpraca
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...