- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 125
-
Jaka szpachla do lakierowania proszkowegoODSŁON: 4628
~ szpachla Dodany: ponad rok temu
Witam Muszę załatać kilka ubytków (głębokie otarcia i rysy na około 4-5mm) w aluminiowym elemencie który następnie trafi do lakierni i zostanie polakierowany proszkowo. Znacie jakąś sprawdzoną szpachlę? Czy opiłki aluminium w szpachli są zalecane do lakierowania? Dodam że lakiernia ma mi to polakierowaćna czarny półmat a sami nie szpachlują. Pozdrawiam
-
~ zenek 7 ponad rok temu kolego, po pierwsze zmień tą śmieszą lakiernię gdzie nie szpachlują, druga sprawa musi być szpachla wysokotemperaturowa, ci którzy sprzedają farby mają. np. pulver w sulejówku. ale idź do innej lakierni.oceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji
-
~ szpachla 6 ponad rok temu No niestety to jedyna lakiernia w okolicy a elementy są ciężkie i nie wysle ich kurierem. Próbowałem wejść na stronę pulvera ale wywala bład. Możesz nakreślić jaką szpachlę zakupic?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ krystal klear 5 ponad rok temu 4-5mm? Ja bym to dał do napawania. Temat był poruszany parokrotnie na tym forum, szukanie nie boli; szpachla to epostrong od tigera. Zenek, ta pulverowska jest elektroprzewodząca?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ zenek 4 ponad rok temu podaję numery, są dostępne ogólnie w internecie, po prostu strona nie działa tel.kom 50826766, 22 783 34 68, nawet na mapce google. krystal nie wiem czy jest elektroprzewodząca, nie interesowałem się tym ale nie wygląda. ma tą zaletę, że szybko schnie, jak trzeba szpachlować coś prostego to jest prosta w użyciu. mam drugą o ile się nie mylę chyba właśnie tigera, ona ma metaliczny wygląd, ale to straszna breja, można się bawić i da super efekt po szpachlowaniu, ale breja niesamowita, musi być grzana w piecu w niskiej temp. chyba z godzinę czy dwie, żeby związała. i obie cechują się tym, że jak jest grubo - lubią się kurczyć.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ lukaaas87 3 ponad rok temu Ja stosuję Tigera prawie codziennie i nigdy nie musiałem czekać na utwardzenie 2 godzin... Wystarczy 10-15 min w 200 stopniach.. Tyle, że w porównaniu do zwykłej szpachli twarde jest to cholerstwo i ciężko się obrabia, a po wygrzaniu proszku potrafi minimalnie osiąść tak, że widać ślad po np. głębokiej rysie.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ szpachla 2 ponad rok temu Kupiłem szpachle z TROTONA HIGH TEMP za 17zł. Zobacze co z tego wyjdzieoceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji
-
~ kusper 1 ponad rok temu Troton akurat z całego towarzystwa jest najgorszy, jak jest trochę grubo to się kurczy i pękąoceń komentarz zgłoś do moderacji