• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 - konica minolta 18.02.2022-31.12.2024 Bogumiła
    • Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Urządzenia strumieniowo - ścierne IBIX usuwanie lakieru,rdzyKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2765
        ~ Dodany: ponad rok temu

Firma EKO-TECH IBIX to urządzenia strumieniowo – ścierne będące numerem 1 w Europie od ponad 20 lat. Są doskonałą alternatywą dla m.in. piaskarek, szlifierek, Karchera. Urządzenia są łatwe w obsłudze, lekkie i proste w użyciu. Do jego obsługi wystarczy 1 osoba. Dzięki temu, że sprzęt IBIX wykonany jest z aluminium i zaopatrzony w koła, pozwala operatorowi dotrzeć do trudno dostępnych miejsc. Może on w precyzyjny sposób oczyścić zarówno małe powierzchnie, jak i duże, redukując czas wykonania pracy oraz zużycia czyściwa w porównaniu do standardowych piaskarek nawet o 60 %! Dzięki użyciu odpowiednio dopasowanych, ekologicznych i biodegradowalnych czyściw w maszynach IBIX, dbamy o środowisko naturalne gwarantując idealny efekt pracy bez porysowania i deformacji powierzchni! Urządzenia IBIX cieszą się popularnością w branży renowacji zabytków, renowacji samochodów zabytkowych, warsztatach blacharsko – lakierniczych, warsztatach spawalniczych, dekontamnacji spożywczej itp. IBIX® 25 H2O Aero-mechaniczne urządzenia do podwójnego działania Struktura/Rama: aluminiowa Ciśnienie robocze: 0,2 do 8,5 bar Wielkość cząstek ścierniwa: od 38 μm do 1,8 mm Zapotrzebowanie sprężonego powietrza: 1500 l (52,95 CFM) Standardowa dysza: 5,5 mm + dysza mieszająca Pojemność zbiornika na ścierniwo: 24,8 l Wysokość maksymalna zamontowanego urządzenia: 940 mm Szerokość maksymalna zamontowanego urządzenia: 450 mm Wymiary opakowania: 420 х 510 х 930 mm h Masa maszyny (z pustym zbiornikiem): ̴ 30 kg W motoryzacji i spawalnictwie: - Usuwanie lakieru i wszelkich powłok bez porysowania powierzchni - Czyszczenie powierzchni ze stali nierdzewnej, aluminium i metalu, mosiądzu -również poszczególnych komponentów w standardzie SA3 - Czyszczenie spawów - Cofnięcie nieudanego lakierowania - Usuwanie farby, rdzy, oleju, kamienia, brudu, smaru – nawet do 10 warstw – co się pozytywnie przyczyni do przygotowania powierzchni dla prac remontowych i naprawczych - Usuwanie korozji i „piaskowanie abrazyjne” za pomocą czyściw ekologicznych konstrukcji ze stali ocynkowanej i/lub stali nierdzewnej inox - Odtłuszczanie i czyszczenie silnika - Satynowanie stali nierdzewnej - Polerowanie chromu - Czyszczenie punktowe oraz wielkopowierzchniowe

• Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
      • Prosze o pomoc w ustawieniu aplikacjiKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2228
        ~ Dodany: ponad rok temu

Prosze o pomoc w ustawieniu aplikacji Parker Ionics Gx355A . w zalaczniku kilka fotek , ja walcze z ustawieniami ok kilku dni jednak mam dalej wrazenie ze cos jest nie tak. 1. jestem poczatkujacym samoukiem (lakieruje felgi aluminiowe oraz drobne elementy silnikow) dlatego prosze o wyrozumialosc. Felgi przygotowuje poprzez kapiel w chemii/szkielkowanie/szlifowanie nierownosci/wygrzewanie w piecu 180stopni przez 30min. 2.podczas lakierowania mam wrazenie ze aplikacja podaje za duzo farby , niestety nie potrafie sobie z tym poradzic. druga sprawa jakim napieciem powinienem malowac przy podkladzie/bazie/bezbarwnym wiem ze lakiery metaliczne laduja sie lepiej jak np podklad. 3. podczas malowania podkladem (poza punktem 2 )Wszystko jest ok. schody zaczynaja sie podczas lakierowania metalikiem czasem dopiero przy bezbarwnym, podczas lakierowania proszek nie rozklada sie rowno na feldze , np na krawedziach jest go gurubiej niz w innych miejscach lub tez nie przylega na krawedziach i powstaja okragle miejsca gdzie lakier nie trzyma sie elementu - tak jakby podloze bylo np tluste - chociaz element wyciagniety prosto z pieca i przy podklanie problem ten nie wystepuje. Myslalem ze problem moze tkwic w uziemieniu kabiny - niestety nie wiem jak to sprawdzic. 3. lakier bezbarwny po kilku godzinach po wyjeciu z pieca peka - nie zawsze jednak jest to denerwujace bo musze prace zaczynac od nowa. 4.jezeli moglby ktos polecic mi lakier do felg. Szukam najjasniejszego srebrnego metalika. Do tej pory przetestowalem kilka kolorow firmy z Sulejowka , niestety za ciemne jak dla mnie (poza MGR55 niestety nie maja go juz w sprzedazy). Troche tego jest i jesli moglby ktos mi pomoc bylbym wdzieczny. Moze byc odplatnie - wiem ze wiedza kosztuje... nie mieszkam w kraju jezeli ktos obawialby sie konkurencji ;) Jeszcze jedna prosba - poszukuje wszelkich materialow na temat malowania proszkowego. pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )