- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
wyrazisty pomaranczKOMENTARZY: 8ODSŁON: 2126
~ Dodany: ponad rok temu
Witam szukam jakiegoś razistego pomaranczu cos w stylu sygnalowych kolorów albo delikatnych fluoro. Jesli ktos zna producenta i moze cos polecić bede wdzięczny. Pozdrawkam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
malowanie felgKOMENTARZY: 2ODSŁON: 1771
wiatm mam pytanko jak po srutowaniu uzyskac idealnie gładka powierzchnie pod malowanie systemowe natryskowe srutuje strutem gh 80
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Srebrny matKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2054
Witam. Panowie mam pytanko czy ktoś z was miał może do czynienia z farbą srebrnym matem takim żeby jak najlepiej przypominał efekt po wyszkiełkowaniu? Miałem coś takiego kiedyś jednak karton był bez żadnego opisu więc nic mi to nie dało, a próbowałem ostatnio aluminiowe detale po szkiełkowaniu zabezpieczyć bezbarwnym i niestety cały efekt diabli wzięli :/
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Imitacja drewna na staliKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2018
Poszukuje firm zlecających lakierowanie stali z imitacja drewna pozdrawiam. www.fello.com.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Felgi subaru impreza STIKOMENTARZY: 4ODSŁON: 2009
Panowie potrzebuje złoty na ww felgi. Prosze o propozycje najbardziej zblizone do ori koloru i jakie wykończenie połysk satyna ? Licze na Wasze doświadczenie pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
lakier bezbarwny na rdzęKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3444
Cześć. Mam nietypowe pytanie. Czy istnieje jakiś sposób, żeby pokryć lakierem bezbarwnym powierzchnię stalową pokrytą lekką niejednolitą warstwą rdzy? Może wyjaśnię skąd pomysł. Chodzi o pomalowanie ramy rowerowej w taki sposób, żeby była to surowa lekko podrdzewiała stal, ale zabezpieczona przed dalszą korozją. Chodzi tylko o względy stylistyczne.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
jakie wydatki pod detalKOMENTARZY: 6ODSŁON: 2199
Witam, jakie ustawic najlepiej wydatki pod nietypowy detal ktory nie chce sie domalowac, dokladnie chodzi o lakiernie proszkowa
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
ocena farby proszkowejKOMENTARZY: 5ODSŁON: 2284
W jaki sposób można ocenić przed malowaniem, czy farba proszkowa jest dobra? Czy są jakieś parametry farby, które można jednoznacznie zmierzyć za pomocą przyrządów
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...