• Reklama
    A1 - eko color 08.11-31.12.2023 Julian

Szukaj

Reklama
    B1 - emptmeyer 28.05-31.12 Julian
    • Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Przygotowanie do lakierowaniaKOMENTARZY: 13ODSŁON: 7653
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam wszystkich. Jestem na etapie planowania zakupu sprzętu do mojej nowej lakierni proszkowej. Chciałbym się od was dowiedzieć, który sposób przygotowania powierzchni do lakierowania proszkowego jest lepszy: - piaskowanie, piaskowanie korundem czy - przygotowanie chemiczne za pomocą wysokociśnieniowej myjki HDS Z góry dziękuję za odpowiedź.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 13 )
      • Biały osadKOMENTARZY: 14ODSŁON: 6220

Koledzy czasami na pomalowanych elementach po wyjechaniu z pieca tworzy się biały nalot. Wygląda jak zamglony. Nie zawsze na całym, czasami do połowy lub 3/4. Podejrzewam, że jest to związane z ochładzaniem elementu, ale już robiłem eksperymenty w tym temacie i trochę się pogubiłem. Elementy o różnej długości. Po przejechaniu ręką osad zostaje na dłoni w postaci białego proszku. No może nie dosłownie ale jest widoczny. Przeważnie schodzi po benzynie ekstrakcyjnej, ale nie zawsze. Farba średnia lub górna półka, poliester. Pozdrawiam...

• Zobacz wszystkie komentarze ( 14 )
      • odpryski na felgach KOMENTARZY: 5ODSŁON: 4742

Witam wszystkich pytanie swoje kieruje do ludzi z doswiadczeniem mam taki problem od okolo miesiaca maluje felgi (mam skup felg i poprostu te gorsze regeneruje) i taki mam problem ze czasem odpada mi farba gdy udeze w felge np na piascie lub przy srubach. przewaznie farba odpada razem z podkladem az do zywego metalu dodam ze felgi sa piaskowane i odluszczane benzyna ekstrakcyjna. piecyk mam maly wlasnej roboty gazowy wedlug wskazan licznika temp w piecu wynosi 250 stopni czyli wiecej niz potrzebuje proszek ale gdy w czasie wypalania badam powierzchnie felgi termometrem laserowym to pokazuje ze powierzchnia ma temp 130 140 stopni. jak myslicie czy to jest niedogrzanie czy moze farba jest przegrzana i przez to odpada a moze jest to zle przygotowana powierzchnia? czemu ta temp na feldze w czasie wypalania jest 130 140 a piec pokazuje 250 ?

• Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )