- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Oznaczenie farby proszkowejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3252
~ Dodany: ponad rok temu
Witam, Czy orientuje się ktoś, który producent oznacza tak swoją farbę: Art.11718 Index 33 PES-135 Tribo Zewnętrzna Satyna 75 RAL 7035 Dostałem do pomalowania detale z wytycznymi użycia tej farby proszkowej. Niestety nie mogę zidentyfikować producenta. Jak ktoś się orientuje co to za producent będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
malowanie felgKOMENTARZY: 5ODSŁON: 6046
Czy sa dostepne na rynku farby jakimi maluja fabryki felg tzn.podklad proszkowy,baza natryskowa i na to bezbarwny piecowy?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
BHPKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2982
Witam Czy ktos mogłby mi ułatwic znalezienie informacji na temat BHP na malarni proszkowej. Za info z góry dzieki
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
ceramikaKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3076
Witam Chciałbym zapytać was w jaki sposób i jakimi najtańszymi sprzętami mozna by było malować ceramikę nie mam w tym temacie prawie żadnej wiedzy ale widziałem przedmioty np. doniczki malowane proszkowo i bardzo mi sie spodobały i chciałbym cos takiego sprbować więc proszę o wyrozumiałość i pomoc pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
PROBLEM Z BEZBARWNYM PROSZKOWYMKOMENTARZY: 7ODSŁON: 8628
WITAM NA WSTĘPIE CHCĘ POWIEDZIEĆ ŻE JESTEM SAMOUKIEM JEŚLI IDZIE O MALOWANIE PROSZKOWE I JESZCZE WSZYSTKIEGO NIE WIEM. DO TEJ PORY MALOWAŁEM TYLKO PODSTAWOWYMI KOLORAMI I NIE BYŁO PROBLEMÓW. PROBLEM POJAWIŁ SIĘ GDY POSTANOWIŁEM ODNOWIĆ FELGI. KONKRETNIE PO NAŁOŻENIU KOLORU SREBRNEGO NA FELGI ŻEBY ZWIĘKSZYĆ EFEKT POŁYSKU NAKŁADAM CLAR I TU POJAWIA SIĘ PROBLEM BO KOLOR TEN WŁAŚCIWY PO NAŁOŻENIU CLARU ZMIENIA BARWĘ (CIEMNIEJE) I TO NAWET BARDZO DODAM ŻE TRZYMAM GO W PIECU W TEMP 180 STOPNI OKOŁO 20 MINUT BARDZO PROSZĘ O JAKĄŚ FACHOWĄ PORADĘ
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
Zarobki lakiernika proszkowegoKOMENTARZY: 5ODSŁON: 10978
Jakie są zarobki lakiernika proszkowego? Czy są od czegoś uzależnione? PZDR
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
Zawieszki - utylizować czy usuwać lakier?KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3954
Czy warto usuwać lakier z zawieszek (jeżeli tak, to najlepiej jaką metodą) czy może je utylizować? Jakie rozwiązania stosujecie w Waszych malarniach?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
lakier bezbarwnyKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3400
witam koledzy mam takie zapytanie chodzi o to jak długo wygrzewacie sam lakier bezbarwny na felgach barierkach itd. wiadomo najczesciej jest 160 -170 stopni jak zaleca producent zawsze trzyma po około 15 minutach tak aby nie tracił połysku, wiadomo poliestry wypalamy dłużej jaki gruby detal itd ale sam bezbarwny ostatnio mi popekało jedno ramie felgi a reszta ok małe pekniecia okolo 1-2cm długie gesto pokazało sie to wszystko 2 dni po malowaniu pozdrawaim
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...