- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
pęka farba KOMENTARZY: 8ODSŁON: 2905
~ Dodany: ponad rok temu
witam wszystkich. jestem tu nowy i nie wiem nawet czy powielam wątek ale jestem tak załamany, że nawet nie mam siły już szukać podobnych watków. do rzeczy... pęka farba na blaszkach ocynkowanych. Przed malowaniem standardowo są przygotowywane, czyli wytrawiane w kwasie fosforowym,płukane,suszone i dodatkowo wygrzewane w piecu w temp. 180stopni na 15min. Mimo to po wyjściu z pieca SZOK..przełamując blaszkę w pół na próbę farba pęka ;/ szukam po drodze błędu który mógłbym popełnić ale nic nie przychodzi mi do głowy. Może ktoś mi coś doradzi ?? z góry dziękuję
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Bezbarwny półmatKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2579
Panowie poszukuję dostawcy bezbarwnego półmatu na poziomie 20-50 jednostek. Niestety ale po bezbarwnym matowym otrzymuje efekt niezgodny z oczekiwanym. Jeśli ktos ma namiary na producenta proszę podeślijcie na kus.abcolor@gmail.com
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
kolor na felgiKOMENTARZY: 7ODSŁON: 2555
http://vossenwheelsnederland.nl/images/blog/vps-i8-1.jpg koledzy potrzebuje taki kolor mozecie mi podac namiary na dystrybutora
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
Aplikacja dystrybutorKOMENTARZY: 4ODSŁON: 1913
Witam zamierzam kupić aplikacje Gema lub Nordson przoszę o ew. namiary na dobrych dystrybutoròw.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
Odlew aluminiowyKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1635
Witam mam problem z malowaniem odlewu aluminiowgo wypiaskowanego po wymalowani gdzie nie gdzie znajduja sie mal syfki na detalu jaka moze byc przyczyna z gory dziekuje
-
Wentylator termoobieguKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1763
Witam, Jestem w trakcie budowy kolejnego pieca do malowania proszkowego. Poprzedni był dość mały, więc nie stosowałem termoobiegu, teraz niestety będzie on już konieczny. Jakiego wentylator użyć do takiego termoobiegu? Musi być to wentylator przeciwwybuchowy czy nie? Wentylator promieniowy z silnikiem na jakimś wałku? Jak to macie rozwiązane u siebie? Z góry dzięki za odpowiedź
-
Rodzaj piecaKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1592
Witam. Mam zamiar otworzyć lakiernie proszkową, jednym z najważniejszych elementów jest pięć. Pytanie w jaki zainwestować? Malowane będą głównie elementy meblowe,stelaże,ogrodzenia. Z tego co już ustalilem długość pieca min. L=6000. Rozważań dwie opcje olejowy lub elektryczny. Z tego co wiem w piecu elektrycznym jest brak emisji lub jest bardzo ograniczona, jak wygląda sprawą przy piecu olejowym (pozwolenia na emisję, wyciągi,specjalną konstrukcja hali itp.)
-
Sprzedawcy efektów z Ratownika E3KOMENTARZY: 2ODSŁON: 1638
Panowie. Poszukuję producentów i dystrybutorów farb proszkowych z nowego Ratownika E3 szczególnie chodzi mi o metaliki. Ktoś coś wie może? Żeby nie być posadzony o reklamę może być na maila kus.abcolor@gmail.com Dodam może poza firmą Pulver z Sulejówka.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...