- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
lakier perłowyKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3779
~ Dodany: ponad rok temu
Witam, mam taki mały problem, postanowiłem sam pomalować sobie auto. Wcześniej malowałem już trochę ale zawsze metalikiem i niestety bazę-kolor udało mi się położyć idealnie bez jednej skazy bez jednego zacieku ale bezbarwny wyszedł mi fatalnie, nie dość że wyszła skórka pomarańczowa to jeszcze powstały mikro dołki w lakierze. I tu moje pytanie, co spowodowało powstanie tych dołków ? I co można jeszcze z tym zrobić ? ps. Aktualnie pomalowałem tylko przednią klapę.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Farby ciekłeKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4414
Witam! Otwieram lakiernie i na stole mam 7 ofert od dostawców farb ciekłych. Czy możecie jakieś farby polecić? Skłaniam się ku Tikurilli. Mam malować głównie w alkidach.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Otwieram malarnieKOMENTARZY: 12ODSŁON: 12416
Witam wszystkich Mam plany otworzyć malarnie proszkową, głównym materiałem do malowania to profile aluminiwe o długości do 3600 mm i szerokości 1100 mm, chciałbym się dowiedzieć jakie są koszty eksplatacyjne np. ilość farby do pomalowania 1m2 oraz jaki piec wybrać czy zasilany olejem opałowym czy też elektryczny? Chce zakupić zestaw do malowania proszkowego z firmy Romer czy ktoś moze pracował na tych urządzeniach.Proszę o opinie, może jakąś podpowieć.Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
Uziemienia itp. w lakierniKOMENTARZY: 2ODSŁON: 4950
Witam Czy ktoś byłby wstanie podać mi wartości uziemień kabiny lakierniczej i osprzętu, wartość rezystanci zawieszki i ewentualne inne wartości pomiarowe dla lakierni proszkowej.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
farby proszkoweKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3826
farby proszkowe czerwone są droższe czy niebieskie?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
sitoKOMENTARZY: 0ODSŁON: 3861
kupie sito z miedzi do zbiornika z wibatorem
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Skup farb proszkwychKOMENTARZY: 13ODSŁON: 9335
Witam ! Mam pytanie czy orientuje sie ktoś kto by był zainteresowany kupnem farb proszkowych (z kabin ). Posiadam tego bardzo dużo .
- Zobacz wszystkie komentarze ( 13 )
-
katalog rynku obrobki powierzchniKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3712
czy ktos widzial jakies poprzednie wydania katalogu rynku obrobki powierzchni? co tam mozna znalezc?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...