- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
malowanie proszkowe mdfKOMENTARZY: 2ODSŁON: 4201
~ Dodany: ponad rok temu
Witam! mam pytanie odnośnie malowania proszkowego mdf czy ktos sie tym zajmujei jak wyglada prezygotowanie powierzchni do malowania??? z gory dziekuje pozdrawiam.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
farby proszkoweKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3887
Spotkał się ktoś z farbami Worwag?? jakie wrażenia? dobrze kryje? wygrzewanie? dzięki
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
Czy istnieje sposob rozjasnienia polozonego juz lakieru?KOMENTARZY: 1ODSŁON: 3902
Witam, mam pytanie, a miasnowicie cz yistnieje sposob rozjasnienia juz polozonego lakieru. W moim aucie zostaly pomalowane drzwi plus błotnik, aczkolwiek użyto farby o lekko ciemniejszym odcieniu.. wygląda to "trochę niewyjściowo" dlatego prosilbym o odpowiedz czy istnieja jakies srodki wplywajace na rozjasnienie polozonego lakieru czy niestety konieczne jest ponowne malowanie? Pozdrawiam i z gory dziękuję
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
malowanie chlodnicKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3977
ostatnio malowalismy spora ilosc chlodnic i mielismy problem z farba, a mianowicie bardzo duzo farby nam poszlo.mam pytanie czy ktos zna jakis dobry sposob na malowanie tych elementow??
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
lakierowanie...KOMENTARZY: 3ODSŁON: 4439
Chcialbym sie dowiedziec dlaczego malujac proszkowo aluminium, gdy sypnie sie zbyt dużo farby to odrazu widac tzw. "pomaranczowa skorke" a gdy sie maluje stal, to nawet wtedy gdy posypieie sie naprawde duzo farby to nie ma teo efektu, farba sie ladnie rozplynie. z czego to wynika, jakie sa roznice w wlasciwosciach stali a aluminium?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
skup farb we wroclawiuKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3852
gdzie mozna sprzedac farbe(pomieszane farby i kolory) we wroclawiu??
-
przygotowanie ocynku przed malowaniemKOMENTARZY: 1ODSŁON: 4475
jaka jest najlepsza metoda przygotoania elementow ocynkowanych przed malowaniem??
-
Pytania na egzamin zawodowy :(KOMENTARZY: 5ODSŁON: 6911
Witam! Ponizej wklejam pytania na ktore nie znam odpowiedzi. Prosze o pomoc w ich rozwiazaniu. 1-Wymien czesci składowe kompresora 2-opisz budowe pistoletu grawitacyjnego 3-jaki przekrój węży najczesciej stosuje sie w lakaierniectwie 4-opisz zasadę działania pistoletu HVLP 5-Jaki rozmiar dyszy stosujemy w pistolecie lakierniczym przy makładaniu lakierów akrylowych i bazowych 6-Co to jest kubek forda nr.4 i do czego słyży(TO JEST TO?-->Klasyczny miernik lepkości typu kubek Forda - pomiar lepkości polega na pomiarze czasu wypływu określonej objętości cieczy przez dyszę o ściśle określonej średnicy????? 7-podaj zasade działania kompresora tłokowego 8-Kiedy i w jaki sprosób stosujemy SILISTOP_wogule co to jest :|? 9-do czego słuzy ELAASTIC ADDITIV :| 10-Wyjasnij znaczenie skrutu 2K 11-Wyjasnij co oznaczaja skróty: LS, MS, HS 12-jaka grupe kolorów zalaiczamya do kolorów ciepłych 13-Co to jest kartaa Charakterystyki Produktu i ile powinna zawierac punktów 14-opisz technike cieniowaniaa (metada kropelkowa)(kurde raczej wiem ale nie wiem czy dobrze :D?? 15-co moze byc powodem łuszczenia sie lakieru bezbarwnegoz bazy 15- Jakie cisnienie stosujemy podczasa lakierowania pistoletem SETA-JET 90 16-Co jest przyczyna matowania miejscowego nowo polakierowanaego elementu(moze zle kolor dobrany Inny odcien albo cos ?? )) 17-Kiedy stosujemy BASISFAARBLOS :|?? 18-w jaki sposób usuniesz korozje wżerową? opisz potrzebne naarzedzia 19-omów technike cieniowania sasiedniego elemntu - lakier metaik 20-Co oznacza pojecie Lakier dwukomponentowy 21-jaki jest czas odparowania rozpuszczalnika pomiedzy 1-2 warstwą lakiery bazowego w temp. 20 C ??_15-30min ?? 22-do czego słuzy ,,CONTROL PUDER'' i w jakiam etapie przygotowawczym go stosujemy 23-Omów metode lakierowania ( MOKRO NA MAOKRO ) 24-Co jest powodem tworzenia sie tzw.CHmurek (lak.metalizowany) 25-CO jest powodem powstawania róznic w odcieniu(Lakiery metalizowane)? 26-co jest czesta przyczyna powstawania zacieków w trakcie lakierowania?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...