- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
problem z malowaniem aluminiumKOMENTARZY: 5ODSŁON: 3997
~ Dodany: ponad rok temu
Witam! mam problem z malowaniem aluminiowych profili z wkładką termiczna chodzi o to ze farba matowa ma połysk z jednej strony profilu z innej już nie i każdy wychodzi jak chce, spotkał sie już ktoś z czymś takim?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
hubnerKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3876
co sadzice o sprzecie firmy hubner?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
skupKOMENTARZY: 5ODSŁON: 3989
czy wiecie moze cos na temat skupu farby proszkowej(pomieszane odpady z roznych ralow)?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
problem z "igłowaniem"KOMENTARZY: 8ODSŁON: 5260
Witam mamy problem na naszej lakierni z "igłowaniem" tzn sa na pomalowanych detalach takie małe dziurki jakby po igle... ale wystepuja one tylko jak malujemy stal, nigdy nie ma tego na aluminium, a na stali tez nie za kazdym razem... z czego to moze wynikać i jak to rozwiazac?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Czyszczenie zawieszek po malowaniu proszkowymKOMENTARZY: 7ODSŁON: 7873
Witam wszystkich Poszukuję w okolicach Krotoszyna firmy zajmującej sie czyszczeniem zawieszek (druciaków) po lakierowaniu proszkowym
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
ściana lakiernicza sucha? gdzie kupićKOMENTARZY: 1ODSŁON: 4630
witam potrzebuję kupic ściane lakierniczą suchą, możecie polecić firmy które sprzedają takie ściany lub produkują i mają dobre ceny?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Jaka aplikacjaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 5015
chciałbym sie dowiedziec, ktora metode polecacie, tribo czy korona. czym one sie roznia i jak one funkcjonuja, jak w poszczegolnych metodach jest ladowana farba? jaki producent jest najlepszy? co sadzicie o firmie hubner?
-
praca helios????????KOMENTARZY: 3ODSŁON: 3892
co usuneliście mnie z forum?! boicie sie że potym co o was napisałem nikt nie będzie hciał w Helios Polska pracować?
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...