- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Kupie piec i aplikatorKOMENTARZY: 3ODSŁON: 1725
~ Dodany: ponad rok temu
Witam.poszukuje do zakupu używanego pieca pod lakierowane proszkowe (elektryczny lub olejowy).długość roboczą min l=6000 .A także aplikatora gema lub wagner
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
problem z farbąKOMENTARZY: 7ODSŁON: 2366
Witam. Od ponad miesiąca mam problem z nie jednolitą powłoką, przy nakładaniu na detal proszku widać takie mikro dziurki ( jak by ktoś nakłuwał świeżo położony proszek) po wypaleniu widać wszystkie nie ruwności, nie zalane miejsca. Materiał to blacha surowa którą piaskuje a po przedmuchaniu lakieruje. Przerobione od okresu letniego już koło 1000m2 i nigdy nie miałem najmniejszczego problemu, dopiero od miesiąca i nie wiem w czym leży przyczyna. Piasek zawsze nowy, czysty. Proszek brany z pulverita i oxyplast na każdym to samo. Proces wygrzewania zgodnie z zaleceniami producenta. Aplikator to wagner epg-d1 (próba zmianny ustawień też nie pomogła) Proszę o radę w czym może być problem.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
Koszt malowania metoda proszkąKOMENTARZY: 2ODSŁON: 1789
Witam, Mam pytanie jaki jest koszt pomalowania 1m2 metodą proszkową? Dotychczaczas obudowy naszych produktów wykonwalismy z blachuj juz pomalowanej, ostatnio urodził sie pomysł zakupu lakierni proszkwej i chciałbym porównac koszty.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
ciemny chromKOMENTARZY: 1ODSŁON: 1825
Witam Panowie; jak w temacie, czy znacie coś godnego polecenia? Klient szuka efektu "BMW"...W grę wchodzi tylko proszek, wiem, że "malowanie systemowe" oferuje taki efekt. Może jakieś sprawdzone "nakładki" transparentne na zwykły chrom? Pozdrawiam.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Wybór dostawcy lakierniKOMENTARZY: 5ODSŁON: 1858
Witam. Przymierzam się do zakupu urządzeń do lakierni proszkowej: piec(olej), kabina przelotowa dwustanowiskowa, aplikator. Piec 8000mm, malowanie własnej produkcji - ogrodzenia i inne żelastwo. Jakiego producenta polecili by znawcy tematu, na podstawie wyrobionych opninii lub najlepiej doświadczeń
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
pęknięcia KOMENTARZY: 1ODSŁON: 1859
Witam czy spotkał się któryś z kolegów z takim małymi jakby pęknięciami lakieru lub coś w niego uderzyło podobne do igłowania
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
pasywacja bezchromowaKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1871
Którą polecacie (dla stali)? Jak wychodzą badania w komorze solnej (np. dla 800 h)? Pozdrawiam, Stefan
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Polerowanie kabiny lakierniczejKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1669
Witam Jaka jest procedura polerowania kabiny lakierniczej?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...