- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Szpachlowanie powierzchni malowanych proszkowoKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1472
~ Dodany: ponad rok temu
Witam, mam pytanie odnośnie szpachlowania powierzchni malowanych wcześniej proszkowo, czy zmatowienie powierzchni później zaszpachlowanie i pomalowanie powierzchni z wadą sposobem natryskowym będzie stanowiło dobre połączenie? Czy macie jakieś inne propozycje jak ukryć wadę np. złego spawu na gotowej powierzchni malowanej proszkowo ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
ral 1026 żółty fluorescencyjnyKOMENTARZY: 6ODSŁON: 1887
Witam chciałem zapytac czy ktoś nie odsprzedał by mi tego koloru kilogram lub dwa ponieważ nigdzie nie moge tego znależc ewentualnie jakis kontakt gdzie można takie farby kupic, w jednym z tematow znalazłem namiar na Interlak ale od 2 miesiecy mówią mi że na dostawe czekają i nie mają
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
problem z czarnymKOMENTARZY: 2ODSŁON: 1958
witam koledzy mam problem z malowaniem felg na czarny kolor robią sie fale na feldze nie jest idealnie gładka podpowiecie co z tym zrobic??
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Aparat do pomiaru płynności proszkuKOMENTARZY: 3ODSŁON: 1976
Witam Czy ktoś z Państwa używa u siebie w firmie aparatu do pomiaru płynności proszku? Czy urządzenie przydaje się na lakierni? Myślę pod katem występowania u mnie na lakierni oczek i kraterów. Podejrzewam jakieś problemy z farbą...ładowanie farby lub granulometrię...albo za dużą ilość farby jaką pomalują lakiernicy. Z góry dziękuję za odpowiedź
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Zużycie praktyczne farbKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1868
Witam Potrzebuję oszacować straty aplikacyjne dla nakładania farby poliuretanowej grubość malowania 40 mikronów. Przeszukując internet udało mi się znaleźć informację, że dla nakładania natryskowego dla średnio skomplikowanych konstrukcji straty powinny wynosić 30-40%. Dwie firmy lakiernicze podały mi wartości blisko 30%. Pytam o to, gdyż lakiernia znajomego przynosi straty dla malowania natryskowego na poziomie: dla farb na poziomie 74%, dla podkładu na poziomie 46% - tutaj zaznaczam, że nie posiada on systemu K2 - znajomy zastanawia się, czy farba z lakierni nie wylatuje mu bokiem.
-
piec-problemKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2218
witam i proszę o radę. Od jakiegoś czasu jak detale wychodzą z pieca maja na swojej powierzchni czarne kropki, rozmazujące się. Wygląda to jak sadza. Czy mieliście taki problem? i jak sobie poradzić?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
FARBA PROSZKOWA PO TERMINIE PRZYDATNOŚCIKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2248
Mam trochę farby proszkowej w różnych kolorach ( czysta ) po terminie przydatności ( po kilka miesięcy ). Może wiecie czy można gdzieś to sprzedać. Słyszałem że producenci kostki brukowej to biorą.
-
Jaka izolacja pieca?KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3167
W niedługim czasie planuje budowę pieca do wypalania farb proszkowych i tu mam mały dylemat. 1 Jakiej wełny użyć (może być zwykła mineralna)? 2 Jakiej grubości ma być? 3 Wykorzystać jedną grubszą wełnę czy dwie cieńsze układane na zakład? 4 Co z klejeniem jej, używać dodatkowo kleju do wełny? Wymiary pieca to 3m dł. x 1,5m szer. x 1,3 gł. Macie dodatkowo jakieś sugestie czy montować termoobieg a jeśli tak to jak rozwiązany. Bardzo dziękuje za pomoc.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...