• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2024

Forum

Dział

Wątek

• ~ Cerci 21 ponad rok temuocena: 0%  Nie będę się wypowiadał o przydatności tego aplikatora... Ale nie zastanawia Cię, dlaczego ktoś sprzedaje użyty zaledwie parę razy pistolet? :)
      oceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji
    • ~ Adam 20 ponad rok temu Witaj, jeśli cena jest promocyjna i produkt przetestujesz i będzie ci odpowiadał to bym się nie zastanawiał. Nie wszystkich stać na drogie nowe lub używane mercedesy i jeżdżą używanymi fiatami
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ daro78 19 ponad rok temu a co powiesz jak pod maską okaże się że to jest chiński samochód bez homologacji oraz poduszek i go w Polsce nie zarejestrujesz?
    • ~ Cerci 18 ponad rok temu Jeśli chcesz nim malować płaskie blachy, to się nada. Jeśli elementy będą skomplikowane, to powodzenia. Jeśli nie masz doświadczenia w malowaniu, to sobie tą chińszczyznę po prostu daruj. Wyrzucisz pieniądze w błoto. Znam masę lakierni, gdzie pistolety Romera stoją zapomniane w najdalszej części magazynu i zbierają kurz, a ich właściciele plują sobie w brodę wspominając ten zakup...
    • ~ świeży 17 ponad rok temu Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Nie zostaje mi nic innego jak poszukanie używanego aplikatora Gema. Jeśli by miał ktoś na sprzedaż taki aplikator to proszę napisać.
    • ~ Andrzej Śląsk 16 ponad rok temu Miałem aplikator Romera, starszy model, który tylko przy prostych konstrukcjach dawał radę. O oszczędności proszku można było zapomnieć, sypał ostro. Blachy też malował brzydko, pompa podawała nierówny strumień. Jeszcze raz mówię, że był to model poprzedni, niż te które są teraz na allegro. W/g mnie taki aplikator to max 2500-3000 zł. Kolego pilnuj na allegro, ostatnio były używane gemy, jedne z ostatnich modeli za naprawdę przyzwoite pieniądze...
    • ~ Cerci 15 ponad rok temu Słuszna decyzja świeży. Podpowiem Ci tylko, że Gema to nie jedyny porządny aplikator dostępny na rynku, chociaż fakt, że zapewne najlepszy... i najdroższy :)
    • ~ mały 14 ponad rok temu Ilu z was tak naprawdę malowało nowym aplika torem Romer może i stare nie były za bogate ale te co mają w tej chwili naprawdę nie są złe, a jeśli chodzi o części zamienne to powielacz w Gemie kosztuje tyle co cały aplikator innej firmy a to że się nie psują to jest tylko zdanie tych co ich nie mają. Ja mam Romera i nie chce innego może skusił bym się tylko jeszcze na Radeta bo w innych jak wam padnie głupi reduktor po gwarancji to serwis naprawdę dużo kosztuje a tu wymienić jest wstanie sobie każdy sam. Masz może zdjęcie tego modelu co jest na sprzedaż w za jaką kwotę?
    • ~ dracko60 13 ponad rok temu Romera możesz mieć ale jako drug - , serwisowy pistolet. piszesz o Gemie , nordsonie - sprawdż firmę wagner - wg mnie dobry sprzęt w ADEKWATNEJ cenie. Mam wagnera od 5 lat, jak wszystko na lakierni - tez sie posypał ala naprawiłem go sam a co robić powiedział serwis telefonicznie. Twoja kasa,
    • ~ Jarek Katowice 12 ponad rok temu Mam całą lakiernie Romer i nie ma problemów nie wiem o co wam chodzi z tymi aplikatorami maluje felgi i wszystko działa jak należny. Widocznie złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy.
    • ~ daro78 11 ponad rok temu tez mam taką lakiernie i moge potwierdzic ten chinczyk maluje tylko płaskie blachy a piec w połowie dnia jest goromcy jak kaloryfer w bloku to chyba mu blizej do gumiaków niż do baletnicy
    • ~ mały 10 ponad rok temu W moim piecu ciepła jest tylko rama i to lekko po całym dniu malowania( 5 wsadach) a mam piec 6m 70 kw i naprawdę nie powiem złego słowa na firmę Romer wszystkie zastrzeżenia jakie miałem do pieca usunęli jak byli na uruchomieniu lakierni. Zresztą o co te kłótnie jak ktoś chce niech jedzie do nich pobawi się aplikatorem i sam stwierdzi jak maluje. Ja tylko dlatego go kupiłem bo miałem ze sobą elementy które maluje i poradził sobie a nie były to płaskie blachy.
    • ~ świeży 9 ponad rok temu Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Widzę ile osób tyle opinii. Mam jeszcze jedno pytanie a nie chcę zakładać nowego tematu. Jakie parametry powinien mieć kompresor do aplikatora.
    • ~ mały 8 ponad rok temu Dobrze by było aby miał 450l na minute, bo te małe kompresory z marketów co mają zbiorniki po 25l i 50l mają 275l na min wydajności a to troszkę za mało na takim małym sprzęcie popracujesz góra pół roku i padnie.
    • ~ sredni 7 ponad rok temu tez tak kiedyś myślałem jak mały teraz wiem że kompresor może być każdy byle dawał 500litrów na minutę i 4 atmosfery. najważniejsze są parametry jakości sprężonego powietrza. Musi być Klasa czystości 1 i klasa wilgotności 4 lub poniżej bez tego masz same problemy podaje to każdy producent corony. chińczyk i garazowi producenci pistoletów to pomijają
    • ~ Cerci 6 ponad rok temu Dokładnie! JAKOŚĆ powietrza to priorytet. Rozumiem, że wydawanie pieniędzy boli, ale powinieneś zainwestować w osuszacz i filtry.
    • ~ mały 5 ponad rok temu Z tego co się orientuje to w parametry kompresora nie zalicza się klasy powietrza ani wilgotności, kompresor to głupie urządzenie które porostu tłoczy powietrze. Filtry są ważne to prawda ja mam filtroreduktor kupczyka i osuszacz romera jest to średnia półka cenowa i wysoka jeśli chodzi o jakość.
    • ~ pneumatic 4 ponad rok temu mały nie bądz ciura twoja ignorancja jest niebezpieczna. Czytelnicy pomyślą że za 2600zl można mieć powietrze uzdatnione do procesów malowania. Owszem kompresor tłoczy powietrze ale dokłada kubły wody+ mgłę olejową i wszystko co zasysa z powietrza. Twój filtro-reduktor i chińska lodówka na nóżkach bez utrzymywania punktu rosy są dobre do pompowania opon. Jak to powinno wyglądać i jakie zapewniać parametry sprężonego powietrza zobacz na stronie Gemy eko-bhl w układach uzdatniania sprężonego powietrza dokładnie to samo masz u Nordsona, Wagnera i Omedze
    • ~ mały 3 ponad rok temuocena: 100%  Nie rozumiem waszych pretensji od 2 lat maluje i sprzęt który mam nie sprawia mi żadnych problemów nigdy nie miałem problemów ani z aplikatorem ani z powietrzem. Połowa tych wypowiedzi brzmi jakby konkurencja firmy romer próbowała ich oczernić tylko czekać aż wyskoczycie z ofertami swojego sprzętu.
    • ~ DON KOKO 2 ponad rok temuocena: 100%  ROMER TO PORAZKA JESLI CHODZI O MALOWANIE OGRODZEN,MIEDZY PLASKOWNIKI NIE WCHODZI A PROSZEK WALI JAK MAKE W PIEKARNI WSYPUJAC DO ZAQROBU
    • ~ Adamus 1 ponad rok temu stary może naucz sie malować, ja mam ich sprzęt i wszystko wpożądku. Mogę polecić. Napisze taki bez szczegółów bo lewą nogą wstał i mysli że doradził innym.Patologia malarska