- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
felgi roweroweODSŁON: 4096
~ Gość Dodany: ponad rok temu
Witam Panowie mam problem z pomalowaniem felgi rowerowej. Mianowicie nie wiem jak dobrze zabezpieczyc bieżnie hamujaca obręczy. Klient chce miec pomalowane dosłownie wszystko lącznie ze szprychami piasta i nie wiem jak to rozwiazac zeby kicha nie wyszła. Czy ktos miał styczność z brokatem który dosypujemy do zwykłego rala tak jak ja bede malował 3020 żeby wyszła delikatna perełka. Jeśli tak to prosze o jakies namiary albo podpowiedz czy wystarczy w mieszalniku wymieszac z fluidyzacja czy koniecznie muusze dac transparent z brokatem. Pozdrawiam
-
~ Prochu 12 ponad rok temu zabezpiecz bieżnie hamulca przed pomalowanie a jak miesasz farbę to rób to z farbami tego samego producenta o podobnych warunkach wypalania a na koniec lakier bezbarwnyoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ gość 11 ponad rok temu Dzieki za odpowiedz. To, że mam zabezpieczyć to wiem... chodzi mi o to jak to zrobić czy taśmą sie męczyc i tak dokładnie to podocinac czy lepiej karta kredytową po siknieciu zebrac proszek ? nie chce tego robić wiele razy bo szkoda roboty i pieniedzy. Przy mieszaniu farb to wiem ze ten sam producent ale chodziło mi o dosypanie samego brokatu do proszku i wtedy wymieszac. Spotkał sie ktos z takim czyms w ogóle ? Pozdrawiamoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Prochu 10 ponad rok temu kolego to po co się podejmujesz czegoś czego nie chce ci się robić ? taśma nożyk czy to aż tyle robotyoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ gość 9 ponad rok temu Nie mówie ze nie chce mi sie robić tylko jak sam pewnie wiem po oderwaniu tasmy zostaje delikatny narożnik który akurat na feldze bedzie doskonale widac i według mnie brzydko to wyjdzie. Można oderwac tasme przed wypałem i ryzykowac ze wyjdzie falbana na łączeniu. Bardziej sie obawiam zeby nie zepsuć roboty niz samej roboty. Pozdrawiamoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ reko 8 ponad rok temu pomaluj całą, a później ściągnij farbę mechanicznie, tak robią fabryki.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Rycerz;-) 7 ponad rok temu ,,reko,, podał najbardziej profesjonalne rozwiązanie i efekt na pewno będzie zadowalający .Trudno jest mi sobie wyobrazić jak byś to zrobił obklejając taśmą :)oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ hasynt 6 ponad rok temu tak jak wcześniej pisali - nic nie kleić tylko ściągnąć farbę. Odnośnie brokatu to po pierwsze 3020 + brokat nie da Ci efektu perłowego tylko będzie wyglądało jak przetarte 9 akurat ten kolor próbowałem) po drugie lepiej ( i bardziej profesionalnie) jest wypalić kolor a później nałozyć brokat i ponownie wypalicoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ gość 5 ponad rok temu Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Pomalowałem najpierw 3020 później mat z brokatem. Co do rantu to sobie w tokarnie zrobiłem przystawke. Montuje felge usztywniam imakiem ( w radełko wsadziłem kółko gumowe od wózka) od tyły oscylacyjna 50mm i nawet wyszedł fajny wzorek klient zachwycony :) Pozdrawiam i dzięki za pomoc.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ www 4 ponad rok temu najlepszy tekst: "zebrać kartą kredytową" - Adam Słodowy to pętak do dla tego "fachowca- i oczywiście nowe zastosowanie karty - może jakiś patent ?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ gosc 3 ponad rok temu Do www jak jestes takim fachowcem to napisz prosze jak Ty radzisz sobie z felgami rowerowymi ❓ a moze nie zajmujesz sie,drobnica zaraz sie dowiemy... Mialem problem i chcialem wykonać usluge na wysokim poziomie bez przesadnych kosztow. Co do patentu z karta to hamerykance stosują w bardzo wielu projektach gdzie potrzeba dokładnie usunąć proszek np wypelniajac napisy w zdobionej glowicy zaworowej...oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ www 2 ponad rok temu niezła szopka: karta kredytowa, hamerykańce - pisz dalej- trochę rozrywki nam się też należy.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ reko 1 ponad rok temu Do: www Jedyna szopka jaką tu widzę, to ironiczne uwagi kogoś, kto nie wniósł do dyskusji nic konstruktywnego. OD hejtowania są inne portale.oceń komentarz zgłoś do moderacji