• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 - konica minolta 18.02.2022-31.12.2024 Bogumiła

Forum

Dział

Wątek

• ~ chemik 6 ponad rok temu sprawdz czy to nie tłuszcz. Jakie masz pH. stężenie i jakie jest zalecane. Jak długo masz już tą kąpiel u siebie?
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ Rycerz;-) 5 ponad rok temu A czy nie jest ten lepki nalot w okolicach spawów?Kiedyś miałem problem z detalami w których spawacze używali środków anty-odpryskowych na bazie silikonów myjka nie domywała tego.
    • ~ szczek 4 ponad rok temu witam detale odtłuszczane są preparatem ZMYWACZ 0S i okazuje się że nie radzi sobie on zbytnio z przygotowaniem detalu do fosforanowania dlatego pozostają lepkie grudki .
    • ~ pulverpolska 3 ponad rok temu Kolego (szczek) jeśli trzeba 10 dni byś odpisał to widac ten problem ci nie doskwiera. Obudzisz sie jak starcisz wszystkich klientów? Kolega (chemik) ci dobrze podpowiada a tu po 10 dniach okazuje się że zamiast profesjonalnych chemii stosujesz jakiś zmywacz os i pewno brudną szmatę, nawet nie napiszesz kto to produkuje by można to znależć w internecie i dowiedzieć sie co naprawde robi i do czego jest przeznaczone. 1/ Albo porządnie opiszesz jakie to detale i po jakich procesach technologicznych one są np, chłodziwo z fezowania, oliwione blachy, smar stały, parafina,silikon,łuj barani po gwintowaniu,klej po folii ochronnej. 2/ Opiszesz swoje możliwości techniczne czy to tylko szmata z tym zmywaczem, czy masz wannę z podgrzewaniem, myjkę typu Karcher, natrysk niskociśnieniowy Wtedy koledzy ci pomogą lub od razu zwróć sie do kilku uznanych sprzedawców chemii do przygotowania powierzchni.
    • ~ Nina 2 ponad rok temu Zmywacz OS jest sprawdzonym preparatem do odtłuszczania powierzchni metali przed fosforanowaniem skutecznym w temperaturze otoczenia wobec bardzo wielu zanieczyszczeń.Kąpiel nie powinna zawierać więcej niż 2% wag. zanieczyszczeń.Po obróbce w zmywaczu OS należy zstosować odpowiedni preparat do fosforanowania Metalfos SP.Zmywacz OS należy stosować techniką zanurzeniową.
    • ~ pulverpolska 1 ponad rok temu Dziękuję (Nina) tak podejrzewałem że to Rodozja z Duchnickiej. A czy moge od ciebie dostać na mojego maila Karte techniczną i Kartę Charakterystyk Substancji Niebezpiecznych dla ZMYWACZA OS bo pewno kolega (szczek) tego mi nie prześle mimo że używa - a może?. Mój mail henryk@pulverpolska.pl