- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Jaka aplikacjaODSŁON: 5017
~ czako Dodany: ponad rok temu
chciałbym sie dowiedziec, ktora metode polecacie, tribo czy korona. czym one sie roznia i jak one funkcjonuja, jak w poszczegolnych metodach jest ladowana farba? jaki producent jest najlepszy? co sadzicie o firmie hubner?
-
~ grzegorzc0 3 ponad rok temu Osobiście używam na lakierni zarówno metody tribo jak i corony w zależności co i jaka farbą maluję - podaję stronę na której znajdiesz trochę ciekawej teori http://www.drylac.pl/teksty.ht...oceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji
-
~ robciowr 2 ponad rok temu Z własnego doświadczenia wiem iż bardziej efektywną metodą jest malowanie koroną. Malowanie tribem wymaga dużego doświadczenia gdyż jest tam inny system ładowania proszku i mamy dość mocno ograniczone nastawy pistoletu i sterownika. Zaletą tribo jest natomiast duża swoboda podczas przemalowania. Sprawdziłem to osobiście gdzie wcześniej nie sprawdził się pistolet, który maluje koroną np."NORDSON". Jednak mimo tego wolę malować koroną na GEMIE lub NORDSONIE, który jest dla mnie jednym z lepszych pistoletów mimo tego że spalił nam się już dwa razy powielacz. Jeszcze jedną wadą triba jest to iż nie wszystkie farby nadają się do malowania tą metodą. Przede wszystkim farby metaliczne.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Balbin 1 ponad rok temu Jakie elementy malujesz? Czy jest dużo wnęk? Ile masz do wydania? Czy malujesz więcej metalikami czy standardowymi farbami? Odpowiedz na te pytania i wtedy mozna Ci coś doradzić. Pozdrawiamoceń komentarz zgłoś do moderacji