• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 - IGP 2024 Julian

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • lakier bezbarwnyODSŁON: 3402
        ~ leon Dodany: ponad rok temu

witam koledzy mam takie zapytanie chodzi o to jak długo wygrzewacie sam lakier bezbarwny na felgach barierkach itd. wiadomo najczesciej jest 160 -170 stopni jak zaleca producent zawsze trzyma po około 15 minutach tak aby nie tracił połysku, wiadomo poliestry wypalamy dłużej jaki gruby detal itd ale sam bezbarwny ostatnio mi popekało jedno ramie felgi a reszta ok małe pekniecia okolo 1-2cm długie gesto pokazało sie to wszystko 2 dni po malowaniu pozdrawaim

• ~ Rycerz;-) 3 ponad rok temu Efekt popękania jest na skutek nie dogrzania bezbarwnego wrzuć detal z powrotem do pieca dogrzej i zniknie pęknięcie. Felgi wygrzewam 20-30min po osiągnięciu temperatury 180stopni detal mierzę pirometrem w najgrubszym miejscu.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ pulverpolska 2 ponad rok temu Brawo kolego Rycerzyku - tak trzymać, cieszę się że pomagasz innym.. a leon poczytaj 6 stron wcześniej wpis Rycerza pt. ,,Pajęczyna,, po bezbarwnym proszkowym (Rycerz;-))
    • ~ Rycerz;-) 1 ponad rok temu Ja też się ciesze że Ty się cieszysz:P tutaj temat o bezbarwnym popękanym http://www.lakiernictwo.net/in...