- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Malowanie takiego elementuODSŁON: 2720
~ izoll Dodany: ponad rok temu
Dzień dobry, Mam pytanie techniczne dotyczące elementu jak na rysunku. Zastanawiam się jak coś takiego wykonać aby nie było widać krawędzi pomiędzy elementami spawanymi. Na rysunku jest płaskownik wycięty laserowo o grubości 10mm a na jego końcu są koła o średnicy 60mm. Do tego jest przyspawana rura również o średnicy 60 mm. Spawanie od wewnątrz rury, tak że spawów nie widać. Zastanawiam się czy da sie wykonać malowanie proszkowe w połysku lub drobnej strukturze(nie grubej) w taki sposób, żeby po lakierowaniu nie było widać linii, granicy pomiędzy tą rurą o płaskownikiem. Czy lakier wypełni tą niewielką przestrzeń? Proszę o poradę. Dziękuję. Link do rysunku: http://zapodaj.net/a6d6627be820b.bmp.html
-
~ Rycerz;-) 2 ponad rok temu Lakier nie wypełni całej szczeliny będzie widać że nie jest to jednolity materiał .Myślę że lepiej będzie to malować strukturą wtedy będzie mniej widoczna szczelina i starać się grubiej pomalować .oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ grzegorzc0 1 ponad rok temu miałem coś podobnego element spawany malowany na gładki czarny mat, miejsce łączenia było uzupełnione elastyczną masą do połączeń spawalniczychoceń komentarz zgłoś do moderacji