- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
odpryskuje farba wina temp. pieca?? ODSŁON: 3265
~ damianm15 Dodany: ponad rok temu
Witam!! Mam problem malowałem felgi farbą 9005 polysk felgi byly stalowe wypiaskowane i podklad kataforyczny i po zalozeniu farba odpryskuje tzw. płatami od kataforezy czyżby piec wskazywał złą temperaturę wygrzewania ? Prosze o szybką odp. fachową
-
~ Tomesztoczyniemasz 3 ponad rok temu Poddałeś te felgi metodzie kataforetyczej czy masz farbę proszkową zastępującą ten proces. ? Mi nigdy farba nie odpada a czasem jak się zapomniałem to i zamiast 10min w 180 leżały 15min w 220.... i do dzisiaj jezdza i nic, wez pirmometr w czasie uzyskania temp. na piecu otwórz go i sprawdz pirmoetrem temp. na feldze. będziesz wiedział czy przegrzewa czy nieoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ maly 2 ponad rok temu jeśli fara odpryskuje jest to efekt niedogrzania elementu.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ reko 1 ponad rok temu farba odpryskuje bo albo nie dostała wymaganej temp., albo z jakiegoś innego powodu, nie ma przyczepności do powłoki kataforetycznej. Jak rozumiem farba odchodzi od powłoki kataforetycznej, czy od gołego detalu.oceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji