- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Odtłuszczanie elementówODSŁON: 6995
~ Jarko Dodany: ponad rok temu
Witam kolejny raz :) mam pytanko jakich preparatów używacie odnośnie odtłuszczania elementów stali czarnej oraz ocynku (oczywiście takiego którego nie trzeba czyścic strumieniowo, ani przez chemie) Ja używam benzyny ekstrakcyjnej firmy "dorex"... czekam na sugestie PS. wiem,że karcher rozwiąże ten problemik ale szukam innej metody ...
-
~ nowy 9 ponad rok temu Kolego Jarko, o stosowaniu karchera myślałeś w jakim sensie? Samą garacą wodą, czy ewentualnie jakieś środki chemiczne dodawane do zbiorników myjki. Ja ocynk przecieram rozcieńczalnikiem ekstrakcyjnym. To samo co benzyna, a tańszy (podobno bez akcyzy) Pozdrawiam...oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ nieznajomy 8 ponad rok temu jeżeli chcesz malować profesjonalnie to niestety musisz używać profesjonalnych preparatów chemicznych .Sama benzyna lub podobne "środki chemiczne " nie dają gwarancji dobrej przyczepności.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ wito 7 ponad rok temu a jakie znacie profesjonalne środki do odtłuszczania ocynku?czy moze to byc ten sam kwas co do aluminium?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Śnieżynek 6 ponad rok temu Ja moim klientom polecałem środki z firmy Haugchemie lub GT85. Wiem ży byli zadowoleni i były to środki bardziej skuteczne od przyslowiowej benzyny oraz nie śmierdziały tak. Jak chcesz kontakt to daj znać.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ nieznajomy 5 ponad rok temu mam pytanie co to jest za firma Haug Chemie ,w branży lakierniczej jestem od ponad 10 lat i nie słyszałem o takim wynalazkuoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ nieznajomy 4 ponad rok temu mam pytanie co to jest za firma Haug Chemie ,w branży lakierniczej jestem od ponad 10 lat i nie słyszałem o takim wynalazkuoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ siny 3 ponad rok temu my stosujemy roklina z gt85 i nigdy nie było problemówoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ greg 2 ponad rok temu Od ładnych paru lat z doskoku stosuje różne produkty z Haug Chemie z różnym skótkiem ale ogólnie jestem zadowolony. Natomiast do odtłuszczania detali przebrnołem od "Chemetalu" poprzez "Alufinisha", "Henkla" aż do Metallchemie i tu dopierobyłem zadowolony z wyników.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Piotr 1 ponad rok temu Jakiś czas temu przyjechał do mnie przedstawiciel dużej firmy chemicznej (bogatej - niezłą furką przyjechał hehe) i po rozmowie, podpuściłem go. i na pytanie czym się różni ich profesionalny preparat "na zimno" od benzyny, nitro powiedział - mniej śmierdzi. a kosztuje 5x ;/ więc jeśli klient chce zapłacić za mycie to ok. a jeśli nie to nie widzę innego wyjścia.oceń komentarz zgłoś do moderacji