• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2024

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Otwieram malarnieODSŁON: 12417
        ~ art160 Dodany: ponad rok temu

Witam wszystkich Mam plany otworzyć malarnie proszkową, głównym materiałem do malowania to profile aluminiwe o długości do 3600 mm i szerokości 1100 mm, chciałbym się dowiedzieć jakie są koszty eksplatacyjne np. ilość farby do pomalowania 1m2 oraz jaki piec wybrać czy zasilany olejem opałowym czy też elektryczny? Chce zakupić zestaw do malowania proszkowego z firmy Romer czy ktoś moze pracował na tych urządzeniach.Proszę o opinie, może jakąś podpowieć.Pozdrawiam

• ~ Pio 12 ponad rok temu ja mam linie romera i aplikator Gemy i jestem zadowolony.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ Krzysio 11 ponad rok temu polecam firmę EKOMAL, urządzenia pierwsza klasa a aplikację to ITW GEMA a natomiast farby JOTUN
    • ~ Piotr 10 ponad rok temu Ja mam kabinę oraz piec romera. aplikator gemy. Romer to cena=jakości. maja u mnie parę poprawek ale to robią. wiec czemu nie tym bardziej ze różnica w cenie jest kosmiczna. kup polski piec będziesz miał dużo mniej problemów. Co do aplikatora to nie można tutaj oszczędzać - mam najnowszą geme (już ja wymienili bo 1 szt. jaka miałem padła).
    • ~ lak 9 ponad rok temu kolego farby Arsonsisi ciekawe do czego się nadają chyba tylko do lakierowania rowerów i itp.detali bo na pewno na na aluminium gdzie jest potrzebna jakość i powtarzalność
    • ~ vertas 8 ponad rok temu a geme to w polsce kto dystrybułuje? a i słyszła ktoś w Polse o tym , czy Henkel sie wycofuje z polscki z nanoceramica czy wogule z całą chemia dl alakierni?
    • ~ lakiernik 7 ponad rok temu Ja maluję arsonsisi różne detale i nigdy nie miałem problemów. dobra jakość i zawsze konkurencyjne ceny
    • ~ art 6 ponad rok temu Coś mi się wydaje, że mocno zaangażowali się w to forum dealerzy i producenci pzdr art
    • ~ Zbyszek 5 ponad rok temu Szczególnie partacze się tu reklamują, sami o sobie piszą że niby są zainteresowani zakupem produktów takiej a takiej firmy. Lipa.
    • ~ marys 4 ponad rok temu proponuje wpisywac nazwe firmy z jakiej sie jest i bezie wiadomo
    • ~ grzegorzc0 3 ponad rok temu Jeśli chodzi o nanoceramikę to miałem przyjemność być zaproszony na pokaz do amiki. Czy wycofują się trudno powiedzieć do mnie na lakiernie chcieli wejść niestety proces ten nie zdaje egzaminu na detalach śrutowanych, piaskowanych a część takich mam terz do malowania.
    • ~ MarcinS 2 ponad rok temu a ja tam w ta całą nanoceramiczną magie nie wierzę, stosuje sprawdzone metody fosforanowania i basta, nikt mi nie zagwarantuje ze jak zmienie technologie to bedzie lepiej i nie słyszałem o tym zeby ktos zminial, moze jestem na rynku nie długo bo od 2 lat ale sledze na bierząco rynek,
    • ~ mac 1 ponad rok temu kolego romera do profily, powodzenia....a wiec linia z wyzszej polki, przygotowania jak dostaniesz pozwolenia tylko chromianowanie, aplikacje gema, sames, farby igp, fuller, dupoint, oxyplast, govesan i spisz spokojnie latami, pozdro