- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Pęka mi lakier bezbarwnyODSŁON: 5300
~ Felga Dodany: ponad rok temu
Maluję felgi proszkowo na różne kolory i na koniec lakieruję bezbarwnym w połysku. Robię to zawsze tak samo 20minut 165 st.C.Od czasu do czasu pęka mi bezbarwny, rozchodzi się w pajęczynę. Nie od razu, najczęściej po 2-3 dniach. Dzieje się tak mniej więcej raz na 5-kompletów( i bywa, że jedna felga, dwie lub wszystkie). Macie jakieś sugestie ?? Może zmienić dostawcę proszku?
-
~ ..... 2 ponad rok temu proponuje kolego zwiekszyć temperature. myśle że 180 stopni bedzie odpowiednia, z tym ze nie trzymaj ich w piecu dłużej niż 20 min bo lakier zciemnieje. zwróć uwage na grubość felgi, też miałem taki przypadek, wystarczy wygrzać felge jeszcze raz i po problemieoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ felga 1 ponad rok temu Dzięki kolego, faktycznie większa temp. powoduje, że nie pęka ten lakier. Wyszedł u mnie taki problem, że nierówno rozkładała się temperatura w piecu. Różnica temperatur w piecu dochodziła do 20 st. C. (mam długi piec). Problem rozwiązany. Pozdrawiamoceń komentarz zgłoś do moderacji