• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2024

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • PomocODSŁON: 3709
        ~ Manek Dodany: ponad rok temu

Witam jestem nowy na tym forum i mam pytanko: Mam pewien snowboard na którym jeżdżę dość długo i się porysował i ma kilka mocnych zadrapań tzn.takie małe wgłębienia i w takim razie chciałbym ją pomalować całą na biało i proszę mi powiedzieć jak mam postępować przy przygotowaniach do lakierowania czy mam zedrzeć stary lakier do zera czy też inaczej to mogę zrobić ,dodam jeszcze ze pierwotny lakier jest gładki. liczę na odpowiedź i pomoc Pozdrawiam

• ~ Jc 2 ponad rok temu kolego to forum dotyczy głównie farb przemysłowych i malowania przemysłowego i podobnych dziedzin z obróbki przemysłowej. W sieci sa fora nt lakierownia na mniejsza skale np w garażu. Łatwo je znajdziesz, a nie będe tutaj przytaczał jako ukrytej reklamy. Co do Twojego pytania, to najpierw potrzebne będa jeszcze dodatkowe informacje: - głębokość zarysować -materiał z którego jest wykonana zewnetrzna powierzchnie deski jakie farby sa dedykowane? co do przygotowania to jeśłiu nie da się ustalić jaki jest podkłąd aktoalny to będzie trzeba próbowac np. chemię ale delokatna odlakierować, ew. delikatnie papierem sciernym, udkurzyć powierzchnię, odtłuścić i po wyschnieciu malować wg. zalecień producenta farby - na biało a potem lakierem zewnetrzym nadającycm sie później do polerowania
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ JC 1 ponad rok temu a jak masz glebokie zarysowania to sa na rynku szpachle do uzupełniania ubytków i oleje do renowacji. zamów sobie Uszlachetnianie Powierzchni Drewna cz III jest w promocji noworocznej za free. po lewej na marginesie - brązowa okładka - znajdziesz tutaj troche interesujących rzeczy na podobne tematy
      oceń komentarz zgłoś do moderacji