- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
problem z alumamiODSŁON: 2746
~ sven88 Dodany: ponad rok temu
witam maluje proszkowo pół roku i mam problem z felgami aluminiowymi.powiem tak felgi nie piaskuje tylko srutuje najdrobniejszym śrutem pozniej wygrzewam podkład farba iba 7220 i transparent z igp.problem polega na tym ze felga po malowaniu nie jest idealnie gładka tylko robią sie takie pory.moze mi ktos podpowie co robie zle
-
~ Pawel 9 ponad rok temu 1) Śrut niszczy za bardzo powierzchnie felg 2)Zle wygrzewasz felgi przed podkładem 3)Dajesz słaby, mało rozlewny podkład Innych powodów nie znamoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Pawel 8 ponad rok temu napisz do mnie na postry@o2.pl możemy powymieniać się doświadczeniemoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Pawel 7 ponad rok temu Z mojego MAŁEGO doświadczenia miałem taki problem dwa razy: 1) Cała felga zżółkła i okazało się że czas był odpowiedni ale temperatura za wysoka 2) Większe felgi zżółkły doły ze względu że obszar felg był za blisko grzałek (piec elektryczny) a miałem wyłączony obieg powietrza ze względu że na tym kolorze bardzo widać wszelkie syfki i chciałem tego uniknąć raczej ilosc warstw farba ma tu mało do znaczenia czasami nakładam 5 warstw podkład x2 jak coś odgazuje potem kolor potem półtransparent z brokatem potem bezbarwny i wychodzi ok wiec dla mnie wina piecaoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Pawel 6 ponad rok temu Rycerz napisz do mnie na postry@o2.pl skąd jesteś i czy felgami sie tylko zajmujesz możemy powymieniać się doświadczeniemoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Rycerz;-) 5 ponad rok temu Piec olejowy więc nie ma problemu z wysoką temp. przy grzałkach.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ krystal klear 4 ponad rok temu Jakiej granulacji masz śrut? Wygrzewanie gołego aluminium zapobiega gazowaniu, raczej nie ma wpływu na fakturę farby. Pamiętaj, że podkład przychodzi najgrubiej, zwłaszcza jeśli powierzchnia po piaskowaniu nie jest "idealnie" gładka. Swoją drogą, koledzy, jaki proponujecie podkład? Ja korzystam z Freilacke i nie jest źle. Czy istnieją jakieś dedykowane super rozlewne podkłady pod alu felgi?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Prochu 3 ponad rok temu ja do wszystkiego używam śrutu https://www.facebook.com/lakie... wszystko zależy od granulacji ścierniwa, ciśnienia i tego jaką farbę zrywasz jak ktoś chce to może dzwonić podpowiem jaki ścierniwo i jakie ciśnienia lakieruje od 2 latek ale obróbka ścierna to jakieś 6 latekoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ kacper 2 ponad rok temu kolego ja uzywam gh 50 cisnienie 8 i po malowaniu felga ni jest idealnie gładka tylko robią sie takie faleoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Prochu 1 ponad rok temu Ja polecam gh 80 a to że robią ci się fale to za duże ciśnienie ale dużo się na to składa ilość powietrza wielkość dyszy ciśnienie no i jaką farbę zrywaszoceń komentarz zgłoś do moderacji