- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
Problem.ODSŁON: 3480
~ zbigniew Dodany: ponad rok temu
Bardzo proszę o pomoc. Od czasu do czasu na pojedyńczych elementach malowanych kataforezą pojawia się problem jak na zdjęciach. Co może być ich przyczyną ? Czy Waszym zdaniem na zdjęciu 1 występuje ten sam problem co na zdjęciach 2 i 3 ? Link do zdjęć: http://www.mojalbum.com.pl/Album=IFVS4JFV
-
~ Alchemik 6 ponad rok temu Z tego co widać na zdjęciach to źródło problemu na wszystkich zdjęciach jest analogiczne. Miałem kiedyś podobny problem którego źródłem okazało się zbyt duże przewodnictwo kąpieli, po solidnej ultrafiltracji i usunięciu znacznej ilości permeatu uzupełnienie demi + rozpuszczalnik usunęły problem. Zbigniew pytanie jeszcze jedno czy masz prostownik z krzywą potencjałową, bo trzeba też sprawdzić czy na początku nie daje zbyt wysokiego napięcia.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ zbigniew 5 ponad rok temu Witam Cię Alchemik. Proszę doprecyzuj jak mam to rozumieć. Zbyt duża przewodność elektryczna kąpieli (farby)- ok rozumiem, usunięcie części permeatu i zastąpienie go wodą demi rozumiem ale ponowne dodanie rozpuszczalnika już nie bardzo rozumiem, przecież dodając rozpuszczalnik ponownie podnosimy przewodność elektryczną. Nie mam prostownika wejściowego ale części dostają napięcie przed wejściem do kąpieli.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Alchemik 4 ponad rok temu Zbigniew podaj mi proszę swój mail to będzie łatwiej dogadać szczegóły. Odezwę się i postaram Ci pomóc.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ zbigniew 3 ponad rok temu Dla Alchemika zbigniew.barszcz@faurecia.comoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Alchemik 2 ponad rok temu Zbigniew, udało się coś w temacie ruszyć.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ zbigiew 1 ponad rok temu Witam Cię Alchemik, po rozmowie z dostawcą farby (Du Pont) zastąpiłem około 2,5 tony ultrafiltratu wodą demi (łącznie mam dwie wanny 60 ton farby) i dodałem około 0,25% BG. Twój kierunek był słuszny, jest lepiej.oceń komentarz zgłoś do moderacji