- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
przesiewanie farbyODSŁON: 3544
~ zenek Dodany: ponad rok temu
witam, jakie znacie sposoby na przesiewanie małych ilości farby proszkowej z filtrów (kilka, kilkanaście kg), nie mam cyklonu. szczególnie chodzi mi o czarną farbę. próbuję sitami o różnej granulacji oczek, ale zawsze zostają "syfy", czasem detale wyglądają jakby ktoś posypał je mąką. pozdrawiam
-
~ gosc 5 ponad rok temu Poszukaj siatki mesch 500 nierdzewnej. W ori przesiewaczach stosowana dobrze naciągniętą sprawdza sie świetnie koszt budowy całego przesiewacza wymiarow jakie tam chcesz w granicy 500zl pozdrawiamoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ zenek 4 ponad rok temu dzięki, zamówiłem jeden arkusz a5. takie siatki są w sklepach dla e-palaczy, 30 zł/szt. oryginale przesiewacze mają jakąś szczególną konstrukcję? mam pomysł, żeby pojemnik z sitem ustawić na kilku dość sztywnych sprężynach a do jego poruszania użył bym jakiegoś wolnoobrotowego silnika z mimośrodem, albo trójkątem na wale, nie wiem co znajdę. na dole lejek zsypujący proszek do pudła.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ gość 3 ponad rok temu Ja trafiłem na ori produkt durex-bis firma juz dawno nie istnieje pod ta nazwa a ja kupiłem nówke prod 2008 od starego właściciela:) u mnie cała siatka jest na obręczy z blachy 10cm wysokiej mocowana do podstawy poprzez 3 piankowe podstawki, silniczek wysokoobrotowy a na wale półksiężyce mocowane normalnie nakrętka przez wał. silniczek malutki mocowany do sita. pod sitem tak jak mówisz lejek i jazda w karton. Banalnie proste urzadzenie i oszczędza wiele nerwów :) pozdrawiamoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ zenek 2 ponad rok temu dostałem siatkę, nigdy nie widziałem takiej drobnej. "500" wygląda jak materiał, zamówiłem jeszcze "200" z nią jest trochę lepiej. jestem ciekawy czy cokolwiek przez nią przeleci. dzisiaj po pracy sprawdzę.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ zenek 1 ponad rok temu przez 500 nie leci zupełnie nic, choćbym nie wiem jak ją naciągał. zamówię jeszcze 300 i 400. przesiewacie czarną farbę? nie zostają wam w niej białe drobinki? pozdrawiamoceń komentarz zgłoś do moderacji