- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
PulveritODSŁON: 9683
~ Czarny24 Dodany: ponad rok temu
Witam kolegow, Mam pytanie odnosnie jakosci farb firmy Pulverit. Czy jest to farba na poziomie takich firm jak sniezka czy pulver? Dodam ze kolor ktory mnie interesuje do duzej produkcji jest o 40% tanszy niz w pulver. Dlatego prosze o opinie.
-
~ Prochu 30 ponad rok temu to zależy jaki kolor cię interesuje mam jakieś ich farbki i są oki zamów próbkę i sobie porównaj z innymi takie firmy jak pulverit igp nie kasują za próbki i wysyłają bez żadnych problemówoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ cena 29 ponad rok temu Kolego kup kiełbasę za 20 zł i kup za 10 zł, zobaczysz różnicę...oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ wheels 28 ponad rok temu śnieżką nie maluję ale Pulverem i Pulveritem tak. Najwięcej Pulverem bo sprzedają na felgi po 1kg i każdy kolor mają nawet takie z nowego RALa nigdy nie miałem problemu z ich farbom jak piszą koledzy jakość kosztuje. jak nie zadzwonisz sam i nie wypytasz o szczególy to masz i 50% różnicy w cenie np ich czarny fortepianowy jak lustro poliester fasada jest droższy o 50% od zwykłego czarnego poliestru ale felga wychodzi jak cacko bez transparentu.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ pawlik 27 ponad rok temu nie bierz tego,to lipa,ale sprawdź sobie próbkioceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ mały 26 ponad rok temu Pulverit ma bradzo dobre proszki w przystępnej cenie, zamawiałem z wielu firm i miałem podrodze wiele problemu z pulveritem mi się nie zdarzyło nic dziwnego. Spokojnie dorównuje droższym firmą. Pulver ma pare ciekawych efektów ale przy podstawowej palecie ral wychodzi sporo drożej.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ rado 25 ponad rok temu produkty z włoskiej fabryki są spoko, o produktach z Tych nie mam najlepszego zdania.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ farby 24 ponad rok temu Każdy szanujący lakiernik wie które farby są dobre. Jeżeli zależy Ci na jakości to IGP, FreiLacke, Tiger , Dopont, Teknos. Jeżeli zależy Ci na niskiej cenie to Inver, IBA, Pulverit ,Pulver i inne tanie shity...oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ grubba 23 ponad rok temu Poporawka, każdy nie potrafiący określić swoich potrzeb lakiernik myśli, że jak ostro przepłaci to ma jakość...oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ izabell 22 ponad rok temu to koledzy jakiej firmy np.czarny fortepianowy polecacie?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ dzwiedz 21 ponad rok temu Używam Pulveritu i wszystko ok. Tylko ich czarny 9005 ma specyficzny zapach (w zasadzie smród), nie wiem, od czego to zależy. W podobnej cenie mogę dostać Teknosa. Wypowiedziałby się ktoś, jak wypada Teknos w porównaniu do Pulveritu? I jeszcze jedno: ostatnio złapałem kontakt z przedstawicielem Naber. Ceny farb fenomenalne. Pytanie- jak z jakością?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ GHOST 20 ponad rok temu jakość taka jak cenyoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ marek77 19 ponad rok temu Pulverit to podobny, niski poziom co Naber, Iba, Śnieżka. Zgadzam się z poprzednikami że wysoka jakość to najwięksi światowi producenci, dorzuciłbym do top listy jeżeli chodzi o jakość jeszcze Protech/Oxyplast czy Akzo.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ reko 18 ponad rok temu jakoś tak, zbierając opinie z róźnych lakierni głównie nt poliestrów fasadowych zgodność panuje co do dobrej jakości farb jak: Dupoint, Oxyplast, Jotun, IGP, Govesan, Tiger. Innym jak Iba,Pulverit, Proximal, Naber itp.,itd chyba jeszcze sporo brakuje. Może i mają niektóre produkty przyzwoite, ale te różnice w cenach nie biorą się z nikąd.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ grubba 17 ponad rok temuocena: 100% A pewnie, że różnice nie biorą się znikąd. Dorzućcie szanowni Panowie: 1.logistykę z zachodu. 2. Podejście zachodniego producenta do swojego "oddziału" jak do końcowego klienta. 3. Marże, który takowy dealer musi uzyskać. Efekt - różnica do min. 2€/kg. Powrócę do poprzedniej wypowiedzi bo już zaczyna mi się słabo robić od superekspertów w dziedzinie jakości i ekonomii - nie wiesz czego chcesz = bulisz za markę. Nie określasz potrzeb a jedynie cenę na fakturze = dostajesz cenę na fakturze. Bardzo serdecznie Kolegów pozdrawiam.oceń komentarz komentarz zgłoszony do moderacji
-
~ reko 16 ponad rok temu po raz drugi bronisz tez, z którymi nikt nie dyskutuje i których nikt wcześniej nie obalał, po drugie warto czytać ze zrozumieniem, po trzecie tak już nawiązując bezpośrednio logistyka z zachodu jak i ze wschodu kosztuje tyle samo lub podobnie, a z obu tych kierunków płyną do nas produkty dobre i drogie oraz tanie i kiepskieoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Rycerz;-) 15 ponad rok temu Ktoś maluje farbami TROPS Coatings chciałbym się dowiedzieć ogólnych informacji o tej marce .oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ nad 14 ponad rok temu Drodzy koledzy - jak to jest, że te wszystkie "słabe jakościowo" marki farb proszkowych sprzedają się w większych ilościach niż wszystkie wg Waszej opinii "topowe"? Jeżeli wszyscy kupujecie tą wyższą półkę, to kto kupuje tą niższą? Prawdziwi specjaliści nie zajmują się takimi bzdurami jak rozważania przerostu treści nad formą i to w dodatku na tak szacownym forum.. Jeżeli ktoś chce skorzystać z jakiejkolwiek farby proszkowej powinien przetestować ją osobiście n swojej lakierni a nie zadawać kolejne bzdurne pytanie typu : A co sądzicie o........? Pozdrawiamoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ JOJO 13 ponad rok temu Naber--- sprawdź to się przkonasz, rewelacyjne ceny???? >>> takie sobie.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ reko 12 ponad rok temu do: nad....a właśnie od tego jest forum, że jeśli komuś się chce zajmować takimi bzdurami (dla innych nie bzdurami) to niech to robi!Przeczytają ci co chcą. A co do twojego spostrzeżenia nt. faktu, że w większości sprzedają się tzw. tanie marki. No cóż taki mamy rynek, że każdy gada o jakości. Tylko, że w połowie przypadków na tym się kończy. Po drugie w top5 w Polsce masz Akzo, PPG, Invera, Dupointa. Sam sobie odpowiedz ile masz tu tzw. tanich marek.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ coatings 11 ponad rok temu Testowałem ostatnio proszek firm IGP,PPG,AKZO,IGP,PULVERIT,EcoKolor. Zostałem przy Pulvericie najlepszy stosunek jakości do ceny a nie był to najjatańszy produkt.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Przedstawiciel 10 ponad rok temuocena: 100% Piszę opinię subiektywną jako sprzedawca jednej z marek na których niektórzy wieszają tu psy. Marka nie jest istotna na potrzeby tej dyskusji więc jej nie wspomnę, żeby nie było że to kryptoreklama. Prawdą jest że większość firm, głównie usługowych, ciśnie na cenę oczekując nie wiadomo jakiej jakości, niedługo w cenie cukru. Nie ma problemu z wyprodukowaniem farby o dowolnych parametrach ale trzeba za to zapłacić!!! O pozostałych aspektach współpracy z producentem nie wspomnę. Dla niektórych cena jest również wyznacznikiem jakości co nie zawsze ma pokrycie. Spotkałem już wiele produktów renomowanych światowych producentów nie spełniających podstawowych parametrów np krycia lub właściwości mechanicznych. Jedna rada, najpierw sprawdź produkt, potem się wypowiadaj.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ pawelgd 9 ponad rok temu Ja tez coś wtrącę . Malowałem już farbami od kilku producentów . Obecnie mam dobry pistolet gema i wydajność co do ceny w pulverit jest ok. Jeżeli malowałbym elementy typu felga element dekoracyjny lub coś mocno wytrzymałego szukałbym coś innego. Nie są najlepsi we wszystkich kolorach, lepiej przed dużym malowaniem zrobić próbki, przy tribo wychodzi tej farby bardzo dużo - reasumując cena dobra i jakość średnia można spróbować - a jak pisałem wcześniej do artystycznych i mocnych malunków się raczej nie nadaje.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Gerard Przychodzen 8 ponad rok temu Teknos .. na jakości... hahahahahahaha HA and HAoceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Kikson 7 ponad rok temu Jak na poziom komentarza - szacun za podpisanie się imieniem i nazwiskiem.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Gerard Przychodzen 6 ponad rok temu Przepraszam, ale pisanie o jakości Teknosa przy zestawieniu z firmami takimi jak Tiger albo IGP,to przy moim 15 letnim doświadczeniu - komedia na żywo.I mogę się pod tym podpisać imieniem i nazwiskiem.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Gerard Przychodzen 5 ponad rok temuocena: 100% A nawet możemy się spotkać w labo,jakiegokolwiek Instytutu,i sobie porobić testy,które ja - robiłem. Testy na : siłę krycia, na parametry Qualicoat (udarność,Bucholz,etc,etc) I nie boję się tego,bo cena idzie zawsze w parze z jakością. Nie istnieje NIC - TANIO a DOBRZE. Więc sorry za śmiech,ale fajne ma Pan Ferrari, w cenie małego Fiata. Każdy zna swoje miejsce w szeregu w firmach proszkowych w Polsce i wolne żarty z takich - LEGEND.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Gerard Przychodzen 4 ponad rok temuocena: 100% A teraz bez śmiechów hichów. Najlepiej sobie sprawdzić farbę samemu.Każdy szanujący się producent wysyła próbki za darmo. Pulverit,Teknos,IGP,Tiger. Proszę sobie zamówić 1 kg próbkę i samemu się z nimi pobawić. Proszę też pamiętać,że każda farba każdego producenta wymaga innych nastawów aplikacji,ze względu choćby na gęstość. I nie ma tak,że ten producent jest zły w aplikowaniu,a ten the best.Być może nawet jest odwrotnie,ale od tego są technicy każdej z tych firm,żeby Panu przyjechać i taką aplikację pod siebie ustawić. Więc nawet taka zabawa może dać błędną opinię.Najlepsze wyjście : Próbka i technik od każdego. Przyjadą.Zapewniam.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Rycerz;-) 3 ponad rok temu Próbkami też nie do końca można się co sugerować iż uważam że dorobią próbkę lepszej jakości niż później sprzedawaną farbę w większej ilości.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Kikson 2 ponad rok temu Taka konstruktywna uwaga "z drugiej strony biurka" - przedstawiciel krytykujący konkurencję czy wręcz wyśmiewający ją nie jest dla mnie wiarygodny. Chwal swoje, mądry człowiek zrozumie, głupi się sparzy i zrozumie później. A jeśli trzeba już coś złego o konkurencji powiedzieć, można to zrobić w lepszym stylu.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ Gerard Przychodzen 1 ponad rok temu 1.Próbkę jeśli dorobią lepszą to i tak polegną na ustawianiu linii pod kątem malowania później.Nie da się oszukiwać na dłuższą metę o ile ma Pan jakąkolwiek kontrolę jakości. 2.Oj tam oj tam :) Porównanie z IGP mnie po prostu zabiło :Doceń komentarz zgłoś do moderacji