• Reklama
    A1 - kabe

Szukaj

Reklama
    B1 - konica minolta 18.02.2022-31.12.2024 Bogumiła

Forum

Dział

Wątek

• Inne tematyWĄTKÓW: 641
      • Spark KronosODSŁON: 3057
        ~ Graba Dodany: ponad rok temu

Witam chciałbym spytać czy ktoś z forum ma aplikator Spark Kronos interesują mnie tylko opinie tych co go używają i w miare możliwości chętnie bym podjechał do kogoś najlepiej ze śląskiego zobaczyć na żywo jak to maluje. Z góry dzięki za odpowiedź

• ~ bułka 3 ponad rok temu Mam taki aplikator ale nie pomogę bo jestem ze świętokrzyskiego.Mam go miesiąc i póki co nie ma z nim problemów śmiesznie wygląda ale całkiem dobrze maluje.
      oceń komentarz zgłoś do moderacji
    • ~ Marcin 2 ponad rok temu W mojej firmie mieliśmy ten aplikator przez krótki czasu i na szczęście udało mi się go pozbyć (sprzedać), gdyż u nas się nie sprawdzał. Proste elementy malowało się w miarę ok. Natomiast przy malowaniu powyginanych konstrukcji szło już znacznie gorzej. Problemy pojawiały się u mnie często podczas malowania podkładem cynkowych. Słabo wyglądało również malowanie 2 i 3 warstwowe, szczególnie ciężko było pomalować 2 i 3 warstwą cienko i równo - do tego skoki napięcia przy ładowaniu farby. Jeżeli malujesz bardzo proste konstrukcję bardzo dobrą farbą(Igp, Tiger, Akzo, Kabe, Du Point) i jedno warstwowo to możesz zaryzykować i powinno być ok. Natomiast jeżeli bardziej skomplikowane + felgi aluminiowe i do tego tańszymi farbami to lepiej zainwestuj w używany sprzęt firm Wagner, Gema. My aktualnie mamy używane starsze modele tych firm i wygląda to znacznie lepiej niż nowy Romer. Do tego jakość wykonania jest znacznie wyższa w Wagnerze i Gemie - w Romerze wszędzie widoczna tanizna aż poraża. Pamiętaj, że aplikatora nie kupujesz na rok czy dwa i jeżeli potrzebujesz lepszego i uniwersalnego sprzętu (który da radę również na gorszych farbach) to lepiej jest kupić używany dobry niż nowy tanie. Takie jest moje zdanie. Marcin Wielkopolska
    • ~ kacper 1 ponad rok temu jak maluje kronos? Ja miałem taki sam dylemat dlatego pojechałem do nich i zawiozłem swoje skrzynki . Maluje extra wszystko .Faktycznie mercedes to to z wyglądu nie jest ale nie kupiłem go by na niego patrzeć tylko nim malować a tu się sprawdził w 100 procentach .Polecam