- Inne tematyWĄTKÓW: 641
-
stal kortenowskaODSŁON: 3980
~ gamonicaa Dodany: ponad rok temu
Witam, jak prawidłowo przygotować powierzchnię kortenowskiej stali żeby się ładnie pokryła tlenkami żelaza? obróbka piaskiem, śrutem?
-
~ pulversulejowek 2 ponad rok temu Zadajesz pytania trochę nie z tej branży dlatego brak odpowiedzi. My tu walczymy z korozją a ty pytasz jak przyśpieszyć korozję. Corten A oraz Corten B róznie się pokrywają rdzą więc nie wiem co dla ciebie jest ładnie i co to za wyrób - dla mnie ohyda i jeszcze cały czas się sypie rdza, ale to kwestia gustów i MODY. Nie wiem co to za produkt ale Corten wymyślono do budowy mostów bez malowania antykorozyjnego. Najlepiej robi mu upływ czasu w naturalnym środowisku zainstalowania. Jeśli chcesz przyśpieszyć proces rdzewienia najpierw przetrzyj benzyną ekstrakcyjną a potem użyj małego stężenia kwasu solnego i po 24 godzinach dokładnie spłucz. Będzie dostatecznie rude bez procesów strumieniowo-ściernych.oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ gdańsk 1 ponad rok temu ładnie prezentuje ten efekt Budynek Europejskiego Centrum Solidarności w Gdańsku. robi wrażenie.oceń komentarz zgłoś do moderacji