- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 125
-
Zamazy i plany na macieKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1859
~ Dodany: ponad rok temu
Od pewnego czasu na aluminium(po oscylacji) po wygrzaniu widoczne sa plamy i zamazy. Wczesniej wszystko bylo ok blachy byly tylko odmuchiwane i odrazu malowane. teraz bez wzgledu na kolor tak sie dzieje bez roznicy co z nimi zrobie nie jest to wina wody czy oleju w pistolecie od odmuchiwania bo probowalem bez tego. Chemia wygrzewanie samo wygrzewania nic nie daje
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Nordson Sure Coat - SprzedamKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1702
Witam, Mam na sprzedaż dwie aplikacje elektrostatyczne Nordson Sure Coat. Jedna w wersji z krótką, druga z długą elektrodą. Aplikacje kompletne z pompą inżektorową, sterownikiem oraz całym okablowaniem. Aplikacje wyposażone odpowiednio jedna w wózek wibracyjny, a druga w wózek na zbiornik. Aplikację z miejscem na zbiornik sprzedaję bez zbiornika. Aplikacje serwisowane na bieżąco. Więcej informacji udzielę w rozmowie telefonicznej. Pozdrawiam Dominik tel. +48 660 462 618
-
Jakie wentylatory do kabiny ?KOMENTARZY: 2ODSŁON: 2325
Dzień dobry :) Bardzo proszę o radę, sami zbudowaliśmy kabinę malarską żeby zaoszczędzić pieniądze i zamontowaliśmy 3 x filtry powietrza patronowe 900 9-10 CB i dalej mam problem bo nie umiem dobrać odpowiedniego wentylatora. Zamówiłam dwa i musiałam odesłać bo żaden nie dał rady "uciągnąć" trzech filtrów, wiem, że powinien być aluminiowy, może moglibyście coś doradzić ? Miłego dnia
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Sprężarka KOMENTARZY: 0ODSŁON: 1776
Może ktoś z Was używa sprężarki tłokowej w lakierni proszkowej, moje pytanie czy takie urządzenie nadaje się do lakierni proszkowej? Jeżeli tak to jakiego użyć filtra do takiego kompresora.
-
pistoletKOMENTARZY: 9ODSŁON: 3249
witam strzela mi pistolet wagner elektrostatyka . jak dotykam obudowy to tak jakby od srodka skakala jakas iskra i w walila w obudowe .
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
CennikKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1791
Witam serdecznie Mam zamiar założyć za jakiś czas Lakiernie proszkową tylko mam jeden podstawowy problem związany z cennikiem , a mam trzech potencjalnych klientów. Czy ktoś byłby chętny mi pomóc więcej info podam na e-mail .
-
Butla Turystyczna/Malowanie proszkoweKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2035
Czy mogę bez obaw wygrzewać butle turystyczną po gazie.Planuję ją malować proszkowo,oczywiście zawór wykręcony już jakiś czas temu jeszcze przepłukam wodą.Mam obawy i temu moje pytanie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
szkoła lakierowania w ŁodziKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2791
Witam, czy ktoś może podzielić się opiniami o szkoleniu z lakierowania w Łodzi
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
OSTATNIO NA FORUM
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...
Ocynk przed malowaniem
~ Karolina
Wysrutować lub pasywować przed malowaniem. Stosuje się te dwie metody
Początki
~ Karolina
-Pa -Stal kto ci każe przed malowaniem pierwszej wartwy wygrzewać stal? Jaki to ma sens? Wysuszyć jak masz myjke natryskową to tak ale...
Początki
~ Pa-Stal
Witam ja osobiście nie jestem specem bo maluje raptem kilka miesięcy lecz kilka spraw i doświadczenia już trochę nabrałem otóż...
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Pa-Stal
Witam obecnie maluje na aplikatorze Wagner i by nie powstawała klatka Faradaya w zakamarkach zmniejszam parametry np: 75 kv / 15 ua I...